Zašto je dobro nositi čarape u krevetu?

05/06/2022 13:24

Zašto je dobro nositi čarape u krevetu?

Čarape u krevetu, po mišljenju većine, nisu dobra ideja. Međutim, stručnjaci smatraju drugačije.

Nošenje čarapa u krevetu je itekako dobra stvar.

Kakav uticaj imaju čarape u krevetu?

Naime, istraživanje koje sproveo tim sa Univerziteta u Groningenu, pokazalo je da nošenje čarapa u krevetu, poboljšava seksualni život parova.

Istraživanje je obuhvatilo 13 parova i oni koji su nosili čarape tokom seksualnog odnosa postigli su veći broj orgazama.

Statistika pokazuje da je 80 odsto žena, koje su nosile čarape, stiglo do vrhunca. Naime, stručnjaci ovu pojavu objašnjavaja, kao negativnu reakciju žena na hladna stopala partnera, te nošenje čarapa uklanjaja ovu prepreku.

Holandska studija

Studija sprovedena na Institutu za neurologiju u Holandiji, 2007. godine, pokazala je da osobe koje u krevet idu u čarapama, mnogo brže utonu u san. Prema teoriji stručnjaka, topla stopala smanjuju temperaturu tela, odnosno šire krvne sudove. Reč je o procesu vazodilatacije – odnosno, procesa koji stvara temperaturu koja podstiče na spavanje.

Takođe, dokazano je i da nošenje čarapa smanjuje efekte menopauze, jer reguliše temperaturu tela tokom noći.

Istraživanjem simptoma Rejnoove bolesti, otkriveni su podaci prema kojima nošenje čarapa utiče na smanjenje simptoma ove bolesti. U pitanju je poremećaj cirkulacije, kada dolazi do stezanja kapilara i arterije, kao odgovora na hladnoću. Osobe koje pate od ovog sindroma moraju održavati ekstremitete toplim. Jedan od načina je i nošenje čarapa u krevetu.

U slučaju da spavate u čarapama, stručnjaci preporučuju, da obratite pažnju i da čarape ne budu preuske, kako ne biste zaustavili cirkulaciju i prouzrokovali nove probleme.

05/06/2022 13:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments