Prirodne lepote Langenfelda – Tirol, Austrija

10/02/2021 11:45

Prirodne lepote Langenfelda – Tirol, Austrija

U srcu doline Oetztal, usađene u Stubajske i Oetzelske Alpe, nalazi se Langenfeld, naselje u dolini. Ovo selo je jedinstveno po toploj termalnoj vodi čija temperatura iznosi od 34 do 36 stepeni celzijusa.

Već u XVI veku bil su poznati ovi termalni izvori. Spa centar koji se ovde nalazi nudi unutrašnji prostor sa bazenima i otvoreni prostor koji je poznat kao tri lebdeće čaše na otvorenom.

Ovde postoji i prelepa termalna banja- Aqua Dome koja leži u impresivnom austrijskom planinskom pejzažu kod gradića Langenfeld. Arhitektonska forma ove banje koristi zakrivljene uglove i konusne forme kako bi oslikala svoje planinsko okruženje i pejzaž. Svake godine banju poseti 350 000 gostiju koji vole planinski teren, svež vazduh, moderan dizajn i brojne bazene sa podvodnom muzikom i svetlosnim efektima. Banja termalnu vodu dobija iz rezervoara sa dubine od 1865 metara ispod zemlje. U banji postoji 13 zatvorenih i otvorenih bazena, 200 hotelskih soba, restorani, planinske i ski staze. Odmaralište koristi svu lepotu okruženja gde možete da se opustite i uživate. 

Superiorni hotel sa četiri zvezdice, koji se zove po banji-  Aqua Dome i povezana termalna kupka ugrađeni su u jedinstvene planine Otztal. Bilo iz svoje sobe ili kad se opuštate u jedinstvenom otvorenom bazenu terme, posvuda možete uživati u prekrasnom pogledu na impozantne planinske vrhove i šumom okupane kamene padine. 

Otztal vas očekuje sa nizom zabavnih, kulturnih i sportskih aktivnosti. Veoma je poznata zimsaka ali i letnja destinacija. Leti možete birati između šetnji mirisnim alpskim livadama, laganih do uspona na vrhove, nezaboravnih izleta na ledenjakom ili aktivnog nordijskog hodanja. Za ljubitelje akcije tu su i staze za brcki biciklizam, raftinh ture, izleti kajakom, penjačke staze i kanjoning iskustva.

Zimi ćete pronaći skijalište Solden udaljeno samo 13 kilometara na 3000 metar visokim vrhovima.

10/02/2021 11:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments