Šetnja kroz Van Gogovu sliku

10/06/2015 14:53

Šetnja kroz Van Gogovu sliku

Moderno doba i tehnologije omogućile su da u umetnosti uživamo na potpuno nov način.

Ako se nađete u nekom muzeju i priđete malo bliže nekom umetničko delu, bićete zamoljeni da se udaljite, a možda i da napustite objekat. Ali sada postoji mogućnost da pogledate jednu od Van Gogovih slika na najbliži mogući način, a da vas pritom niko ne opominje.

Ne samo da ćete moći da se približite ovom delu, nego sada imate priliku da u bukvalno uđete u “Noćni kafe” koji je Van Gog naslikao.

Zahvaljujući Mek Koliju, animatoru, dobili smo mogućnost da uživamo u prizorima Van Gogovog “Noćnog kafea” na jedinstven način. On je napravio trodimenzionalnu animaciju nekih delova slike “Noćni kafe” i na taj način omogućio gledaocima da “prošetaju” kroz ambijent sa slike. Uz to, dodao je i delove još dve Van Gogove slike – “Zvezdano nebo” i “Dvanaest suncokreta u vazi“.

 

 

“Uvek su me privlačile Van Gogove slike i zamišljao sam kako bi neverovatno bilo naći se unutar jednog ovih raznobojnih svetova“, rekao je Koli.

“Dok sam stvarao prikaz ovih slika u trodimenzionalnom prostoru, morao sadm da proširim prostoriju na delove koji se ne vide: sobe iza vrata, predmete skrivene od polgeda, ljude okrenute leđima od posmatrača“, dodao je Mek Koli.

10/06/2015 14:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments