Neobične stvari otkrivene u dvorištima

20/04/2018 10:01

Neobične stvari otkrivene u dvorištima

Kupovina i selidba u kuću koja je imala vlasnike pre vas, može biti prilično zanimljiva. Naime, nakon useljanja ljudi su otkrivali neobične predmete u dvorištu ili bašti iza kuće.

Dijamantski prsten

U Kanadi, 2005. godine mlada je na venčanju, organizovanom u bašti iza kuće, izgubila verenički prsten. Potraga je prošla bezuspešno, ali deset godina kasnije, u toj istoj bašti nikla je šargarepa, sa prstenom.

10 miliona dolara u zlatnim novčićima

Par iz Sijera Nevade je u toku šetnje tek kupljenog imanja, naišla na zarđalu konzervu. Odlučili su da je otvore i provere šta se unutra nalazi. Konzerva je bila puna zlatnih novčića. Počeli su sa iskopavanjem zemlja na tom mestu, pa su naišli i na druge konzerve. Sve su bile pune novčića. Ukupna suma iznosila je 10 miliona dolara.

Kolekcija klikera

U toku obrađivanja zemljišta u bašti, jedan Amerikanac otkrio je oko trideset klikera. Klikeri su bili raspoređeni po celom području bašte, a razlog tome ostaje nepoznat.

Ukradena crkvena zvona

U Češkoj, 2013. godine, u toku popravke cevi u dvorištu, čovek je otkrio velika crkvena zvona, stara oko hiljadu godina. Ispostavilo se da su ukradena iz lokalne crkve, jedanaest godina ranije.

Kosti dinosaurusa

Kada se objekti, poput starih kutija, klikera, cevi i alata, pronađu u dvorištu, to i nije toliko neobično. Međutim, ostaci fosila definitivno jesu. Kost od osam kilograma, dužine oko četrdeset centimetara pronađena je 1997. godine iza porodične kuće, u toku renoviranja dvorišta. Kost je stara oko 250 miliona godina.

20/04/2018 10:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments