Ukoliko želite brz odgovor, ovako započnite imejl!

26/01/2018 12:13

Ukoliko želite brz odgovor, ovako započnite imejl!

Bilo da je u pitanju poslovni ili privatni razlog, na neke imejlove potreban nam je odgovor odmah. U nastavku otkrijte kako da ga i dobijete.

Pre tri godine, u samom jednom danu poslato je 205 milijardi mejlova, a do kraja 2019. godine, procenjuje se da će dnevni broj poslatih mejlova dostći i 246 milijardi. To jeste fascinantna brojka, ali na koliko je tih mejlova odgovoreno odmah?

Koristeći 300.000 javnih mejlova, tim istraživača analizirao je pet najpopularniji uvoda u mejlu. Posle upoređivanje podataka,došli su do zaključka da postoji jedna vrsta imejla na koje se odmah odgovara.

Kako započeti mejl?

Na samo 47,5% svih mejlova ljudi odgovore, a na one koji započinju sa “hej” odgovori se u 64% slučajeva. “Zdravo” i “Hej” (engl. hello i hey) imali su uspeh od preko 63% kada je odgovor u pitanju, dok je na mejlove koji počinju sa “Draga/Dragi” odgovoreno u 56,5% slučajea.

Dakle, zaključak je da se na mejlove koji započinju sa “hej” najčešće i najbrže odgovara. Naravno, ovo ne važi za poslovne mejlove, a tada, savet je da mejl započnete imenom osobe kojoj je mejl upućen.

26/01/2018 12:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments