Ukoliko imate problem sa nesanicom, pročitajte sledeći savet!

03/03/2020 12:28

Ukoliko imate problem sa nesanicom, pročitajte sledeći savet!

Koliko često vam se dešava da ne možete odmah da zaspete iako ste veoma umorni i pospani? Postoje brojni saveti kako da se rešimo nesanice koje nam daju strčnjaci – da promenimo način ishrane i da se hranimo zdravije, da budemo aktivniji – da više vežbamo i šetamo, ali mi vam otkrivamo jedan način koji možete jednostavno da primenite!

Osobe koje pate od povremene ili stalne nesanice znaju kroz kakve muke prolaze, dok se okreću i prevrću po krevetu bezuspešno pokušavajući da zaspe. Ukoliko i vi imate ovaj proble, isprobajte metod stručnjaka pomoću kojeg ćete zaspati za manje od 60 sekundi.

Naime, u pitanju je “4-7-8” metod i jednako je jednostavan kako i zvuči. Prvo, zauzmite udoban položaj u krevetu. Zatim, dišite duboko kroz nos 4 sekunde, držite dah 7 sekundi i onda polako ispuštajte vazduh kroz usta 8 sekundi. Ponavljajte ovo dok ne zaspite.

Harvardski stručnjaci kažu da je ovaj metod efikasan, jer pored toga što umiruje telo, usporava srčani ritam, uklanja i stres i anksioznost. Usporavanje srčanog ritma deluje kao prirodni sedativ na telo i um, stoga isprobajte ovaj metod.

03/03/2020 12:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments