Šta žene žele?

03/06/2020 11:16

Šta žene žele?

Slogan je jednog starog filma sa čuvenom Merilin Monro u glavnoj ulozi i opisuje prirodno, naivno, žene kao pronceze koje žele da uživaju u luksuzu, pažnji i skupim poklonima.

Situacija se vekovima menja, ustvari menja se način, mi i dalje želimo biti nečije princeze ali i ravnopravni, poštovani i uvaženi građani.

Želimo imati ista prava, želimo da nas ne gledaju seksistički i pri tom želimo razumevanje i podršku, uzajamnu i međusobno i od suprotnog pola, partnera, prijatelja, oca i sugrađana.

Šta žene zaista žele? 

Želja je individualna star, grupa islamskih feministkinja je nedavno u jednom javnom obraćanju zamolila americke koleginice da ne govore u njihovo ime jer time gube njihov glas, veoma je nezahvalno generalizovati i govoriti u tuđe ime.

Mislim da su žene u ovom veku orijentisane na održavanje harmonije, da traže zadatak u društvu kakav nam je izvorno pripadao u porodici. Priroda ženskog bića ima potrebu za zbrinjavanjem i pravljenjem idealnog okruženja za budućnost rase i sklad prirode i društva.

Kroz prošli vek smo osvojile ravnopravnost i slobodu, tu smo se zaustavile ne trživši matrijarhat. Došlo je doba kad žene vladaju svetom rame uz rame sa muškarcima već više od pola veka, prividno ili ne ali već odavno osetimo slobodu jednakosti i naviknute na nju sad tražimo podršku i razumevanje kao viši stepen povezanosti i manjeg jaza i međusobno i među polovima.

Više nije pitanje preuzimanja vlasti već potpune saradnje na svim poljima – u bračnoj zajednici, na poslu, nauci, sportu. Mi sad vapimo za razumevanjem naših kolega i koleginica, partnera, rođaka, očeva….u cilju ostvarenja univerzalne harmonije kao krajnjeg cilja genetskog koda žene .

Žene definitivno oćajnički žele da urede svet i to doživljavaju bukvalno poput sređivanja prljavog ili nefunkcionalnog doma.

03/06/2020 11:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments