Šta je sve kraljica ove godine dobila na poklon?

14/01/2016 10:49

Šta je sve kraljica ove godine dobila na poklon?

Bakingemska palata u Londonu, dom kraljice Elizabete, svake godine objavljuje šta je sve britanska kraljica dobila tokom prethodne godine.

Među poklonima nalaze se najrazličitiji predmeti, a na listi se nalaze i imena onih od kojih je kraljica i dobila te poklone.

Kraljica Elizabeta II tokom 2015. godine dobila je veliki broj darova, među kojima je nakit, ornamenti, delovi nameštaja, ali i pojedine neobične stvari, kao što je puter sa medom domaće proizvodnje.

Tako je prva dama Amerike, Mišel Obama, kraljici tokom posete u junu mesecu prošle godine, poklonila korpu sa čajem od verbene, ukrasne sveće, dve teglice meda i puter sa medom iz bašte u Beloj kući.

Naravno, to nije sve što je Mišel Obama poklonila kraljici Elizabeti. Deo poklona je bila i srebrna vaza marke Tifani.

Od guvernera britanskih Devičanskih ostrva kraljica je dobila “vrećicu soli”, nemački predsednik Joakim Gauk je kraljici poklonio figuru Brandenburške kapije napravljenu od marcipana, dok je kineski predsednik Si Điping poklonio katalog poštanskih maraka, drvenu rezbariju u obliku bresve i dva CD-a narodnih pesama u izvođenju njegove supruge, koja je poznata kineska pevačica.

Naravno, to nisu svi pokloni koje je kraljica dobila prošle godine, ali su svi brižljivo popisani i na raspolaganju su kraljici i njenoj porodici, koji jestive poklone mogu pojesti, a ostale pokloniti u dobrotvorne svrhe, izložiti ih u rezidencijama ili čuvati u skladištu. Jedino što ne smeju jeste da ih prodaju ili menjaju za nešto drugo.

14/01/2016 10:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments