Šta hakeri mogu da vam hakuju

19/04/2023 10:50

Šta hakeri mogu da vam hakuju

Ovo su samo neke od stvarčica i uređaja, koje danas vrlo lako mogu biti hakovane, a vi žrtva narušene privatnosti, u najboljem slučaju. Obratite pažnju i vodite računa o sigurnosti, ukoliko posedujete jednu od stvari sa naše liste.

Smart televizor

Hakovan smart televizor predstavlja problem na mnogo načina, kao što su promena kanala, raspored televizijskog programa ili kontrola jačine zvuka, kada to najmanje očekujete. Ovo može dovesti i do velike i neočekivane sume na računu za kablovsku, upotrebom televizijskog paketa koji se dodatno naplaćuje. Promena šifre na svaka tri do šest meseci predstavlja najbolji način da osigurate vaš televizor i privatnost.

Termostat

Iako prilično efektivna za kontrolu temperature u domu, čak i kada ste van njega, na poslu ili na putovanju, ova stvrčica je laka za hakovanje. Hakeri mogu putem termostata da povećaju temperaturu u vašem doma, a samim tim i iznos računa.

Bejbi monitor

Bejbi monitori često su konektovani na WiFi mrežu, kao aplikacija na vašem telefonu i možete joj pristupiti kada želite. Ukoliko ne menjate redovno šifru, svaki dobar haker može da je provali, a to znači da je pristup do vaše bebe omogućen u svakom momentu. Kako biste osigurali aplikaciju bejbi monitor, menjajte redovnu šifru koristeći kombinaciju slova i brojeva.

Smart kamera

Pre nego što napravite novu fotografiju, razmislite koliko vam je kamera sigurna. Proveravajte redovno sigurnost uređaja koji su povezani na mrežu, kako ne biste došli u situaciju gde će vaši privatni snimci biti izloženi hakerima i široj javnosti.

Pejsmejker

Kako hakovati srce? Uređaji za kontrolu zdravlja, kao što je pejsmejker mogu pasti pod negativan i zlonameran uticaj sajber sveta. Najbolji načini za zaštitu medicinskih uređaja su kodovi za sigurnost koji čuvaju podatke i instrukcije.

Digitalni ram za sliku

Digitalni ramovi za sliku su idealan ukras i poklon za baku, ali i za hakere.

Vrata od garaže

Otvaranje garaže pritiskom dugmeta je korisna stvar ali isto tako lako može postati problem. Hakovana vrata podrazumevaju pristup domu i situaciju idealnu za svakog lopova. Menjajte sigurnosnu šifru u kratkim vremenskim periodima.

19/04/2023 10:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments