Sagorevači masti iz kuhinje

27/07/2020 13:36

Sagorevači masti iz kuhinje

Pred nama su novi topli dani u kojima manjak odeće bolje pokazuje našu figuru. Za dijete je možda i kasno, a gladovanje može biti opasno u kombinacijji sa letnjom žegom i visokim temperaturama.

Najbitnije je da unosimo dovoljno vode.

Koji to lako dostupni začini mogu da nam budu saveznici u sagorevanju telesnih masti i kako?

Crvena paprika

Crvena pikantna paprika sadrži kapsaicin koji će ugrejati vaše telo time pospešiti metabolizam i sagoreti masti. Pomaže i u kontroli želje za apetitom i želje za slanim, slatkim ili masnim.

Beli luk

veoma moćana antiinflamatorna i baktericidni zacinska biljka takađe je dobar saveznik u otapanju masti tako što uneta u želudac izaziva slanje reakcija mozgu da je želudac pun. Veoma je dobra kod prevencije kardiovaskularnih oboljenja i tegoba, razređuje krv i sprečava stvaranje ugruška. Poznat je momentalan učinak snižavanja pritiska.

Ljute namirnice kao što su kurkuma, đumbir, čili, cimet su višestruko blagotvorni u ovim letnjim danima. Oni ubrzavaju metabolizam, čiste krvne sudove ali i imaju jako antibakterijsko i antivirusno dejstvo. To su bukvalno prirodni čistači organizma.

Chia semenke

Ubrzavaju metabolizam, smanjuju apetit i podstiču rad glukagona- hormona suprotnog dejstva od insulina i najbolji je sagorevač masti. Pored toga obiluju omega 3 masnim kiselinama, vlaknima i proteinima.

27/07/2020 13:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments