Ruj – začin kiselog ukusa sa lekovitim svojstvima!
Povezane objave
Ruj je začin kiselog ukusa, koji se posebno koristi u turskoj kuhinji. Koristi se kao začin za sveže salate, ali i za meso.
Ovaj začin crveno-ljubičaste boje je veoma popularan u Turskoj i Iranu. Često se njime začinjuje pirinač ili kebab.
Ima pomalo ljutkastu aromu, a u isto vreme kiselu. Voće je crvene boje, prodaje se sušeno ili samleveno, a ukus mu je kiseo.
Gaji se na Srednjem Istoku i na Mediteranu.
Ruj se koristi kao začin u tradicionalnim jelima poreklom iz Turske, Libana, Sirije, Grčke i Irana.
Ovaj začin ima i blagotvorna dejstva:
- Bogat je C vitaminom,
- Izvor je antioksidanata,
- Ima antimikobno i antiupalno dejstvo,
- Leči grip, prehladu, bronhitis,
- Koristi se kao prevencija za kardiovaskularna oboljenja,
- Preporučuje se u borbi sa bolestima kao što su kancer, artritis, Alchajmer, katarakta,
- Smanjuje temperaturu,
- Reguliše probavu
- Koristi se kao prevencija za hiperglikemiju
- Dobar je za borbu sa viškom kilograma.
Ruj se može koristiti kao zamena za limun i sirće. Ide uz pileće meso, ribu, morske plodove, u kombinaciji sa svežim crnim lukom, različitim semenkama ili jogurtom.
Pogledajte još:
Futuristički park u središtu Menhetna
Brutalno iskrena aplikacija pokazuje vam šta drugi misle o vama!
Fizičko rastojanje - pravilo koje svi poštujemo
Proleće sve kraće i kraće
Mačke produžavaju život
Čuvena Vaikiki plaža na Havajima će uskoro potonuti?
Može li se staklo razbiti glasom
Šta otkriva detektor laži?
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*