Ovo su najstresniji poslovi 2017!

15/11/2017 13:05

Ovo su najstresniji poslovi 2017!

Dok je za neke sam zvuk alarma ujutro stresan, drugi se suočavaju sa nervozom oko rokova. Za to vreme, ima i onih kojima je život svakodnevno ugrožen. U nastavku, otkrijte koji su to poslovi najstresniji u ovoj godini.

Svake godine, CareerCast proglašava 10 najstresnijih poslova na svetu, posmatrajući 11 faktora. Uz mogućnost napredovanja, rizik od ugrožavanja života, fizički napor, gleda se i rizik od povreda, koliko posao uključuje rad u javnosti i koliki je rizik od povređivanja drugih osoba. U nastavku otkrijte koja su to zanimanja najstresnija ove godine.

1. Vojnici

Od takozvanih rendžera, preko specijalnih jedinica poput “U.S Navy Seal”, ove karijere, razume se, imaju veliki rizik od povreda, kako ličnih, tako i povreda drugih ljudi.

2. Vatrogasci

Slično vojnicima, vatrogasci rizikuju svoju sigurnost i sigurnost drugih ljudi.

3. Piloti

Iako je letenje sigurnije od vožnje automobila, piloti osećaju ogroman pritisak jer su odgovorni za sigurnost na hiljade ljudi.

4. Policajci

Uz brojne opasnosti, policajci su odgovorni i za sigurnost drugih ljudi.

5. Planer

Ovaj posao nije nimalo zabavan, naročito kada je planiranje velikih i važnih događaja u pitanju. Uz to, posao uključuje i rad sa velikom količinom ljudi.

6. Novinar

Uz rokove koji moraju da se poštuju, novinari se suočavaju sa strahom od tužbi, što i te kako može da uzrokuje ogroman stres.

7. Direktor privatne firme

Vođenje firme, velike ili male, nije nimalo lak zadatak, a odgovorni ste za svaki korak vaših zaposlenih,

8. PR menadžeri

Rad u javnosti podiže nivo stresa, a uz to, PR menadžeri, kao i novinari, moraju da poštuju rokove.

9. Taksisti

Konstantna vožnja i koncentracija, uz komunikaciju, mogu da budu i te kako stresni.

10. Prezentatori

Poput novinara, i oni koji vode vesti uživo ili se uživo uključujuu program, moraju da vode računa o mnogo čemu, pa je tako i nivo stresa ogroman.

15/11/2017 13:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments