Neobičan prtljag i pošiljke

19/04/2023 10:00

Neobičan prtljag i pošiljke

Putovanja uglavnom podrazumevaju šoping, suvenire i poklone. Umesto da spakuju minijaturni Ajfelov toranj, Kip slobode ili proizvod tipičan za određenu zemlju, postoje i oni koji su odlučili da svoj prtljag ispune neobičnim stvarima. Pored prtljaga, zabeleženi su i slučajevi pošiljki koje su radnike pošti širom sveta ostavili bez komentara.

Minijaturni magarac

U pitanju je, verovatno, najslađi prtljag ikada. Na putovanje od Sevrne Karoline ka Konektikatu, poslata su dva mladunčeta minijaturnog magarca.

Deca

Verovali ili ne, nekada je u SAD bilo legalno slanje dece, iz države u državu, putem pošte. Početkom 20.veka, sve što je bilo lakše od šest kilograma, moglo je da se pošalje putem pošte. Jedan par, shvatio je to preozbiljno – poslali su svoju osmomesčenu bebu, babi i dedi, za 15 centi dolara.

Tron

U Americi je zabeležen slučaj brodskog tovara, 2017. godine, koji je sadržao dva velika trona. Jedan je težio oko 30 kilograma i dostavljen je poručiocu u Majami, dok je drugi završio na Floridi.

Ljubimci

Dešava se da ljubimci ne mogu da lete sa vlasnicima u avionu, a to iziskuje drugi način putovanja, ali samo ljubimaca. Američke pošte beleže porast pošiljki koje uključuju kućne ljubimce. U toku godine, pošalje se oko 4.000 pasa i mačaka.

Bakterije

Njujork Tajms pisao je o slučaju iz 1895. godine, kada je zaposleni u njujorškoj pošti prometio pošiljku koja je sadržala infektivne uzorke. Bolesti kao što su male boginje, difterija i crvena groznica, poslate su na istraživanje zdravstvenom odboru u Njujork od strane jednog prilično uvrnutog lekara.

Krompir

Obična i jednostavna čestitka kao način da zahvalite za uslugu više nije u modi. Jedna američka pošta zabeležila je isporuku krompira,sa ličnom porukom u znak zahvalnosti.

19/04/2023 10:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments