Koliko košta najskuplja čokolada na svetu?

15/05/2018 11:48

Koliko košta najskuplja čokolada na svetu?

Čokoladu volimo u svakom obliku. Postoje različite vrste čokolade, kao i spektar dodataka koji joj se dodaje. Naravno, zbog toga postoji i određena razlika u ceni. A koja je to čokolada najskuplja na svetu?

Na svetu postoje posebno specijalizovane prodavnice čokolade, koje uopšte ne liče na prodavnice, možda pre na zlatare. Naime, izlog ili vitraž krase kutije u koje su čokolade umotane i uvijene, kao minđuše ili ogrlice. Ona najskuplja čokolada, prodaje se u obliku dijamanta i uvijena je u zlato.

Kakvog je ukusa ovaj slatkiš?

Ova poslastica uvijena je u jestivo zlato i predstavlja najskuplju čokoladu na svetu, čija vrednost je procenjena na 7.728 evra. Čokolada u zlatu biće predstavljena na ovogodišnjem festivalu čokolade u portugalskom gradu Obidoš.

Proizvedena je ogranična količina, od 1.000 čokoladnih bombona koje su punjene vanilom sa Madagaskara, belim tartufom, safranom, zlatnim pahuljicama i specijalnim tajnim sastojkom.

Tvorac čokolade u obliku dijamanta je Portugalac Danijel Gomeš, koji je naveo da je njegovu čokoladu Ginisova knjiga rekorda označila kao najskuplju čokoladu na svetu. Zbog toga, ove slatke bombone u toku festivala čuvaće dva uniformisana čuvara.

Jedan od razloga zbog kojih je čokolada toliko skupa, jesu sastojci od kojih su bombone napravljene. Naime, korišćeni su najskuplji sastojci, a na izradi čokolade Gomeš je radio oko godinu dana.

Čokolada će se prodavati u crnim lakovanim kutijama sa drvenom osnovom u specijalizovanim prodavnicama. Pored toga, na kutiji će biti urezan i zlatan serijski broj, koji je obeležen, ni manje ni više, nego sa hiljadu Swarowski kristala, biserima i zlatnim trakama.

Kao da sve ove karakteristike nisu dovoljne, Gomeš je odlučio da doda još malo ekskluzive ovom slatkišu, pa će se tako informacije o kupcima držati u tajnosti. On navodi da su do sada porudžbine stigle iz Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Argentine.

15/05/2018 11:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments