Kako da sebi olakšate studentski život

03/03/2018 10:32

Svi znamo da studentski život nije nimalo lak i da zahteva brojna odricanja. Nikada dosta vremena za sve što treba da se uradi, ni dovoljno novca da bi se živelo i preživelo.

Ima nekoliko stvari i pogodnosti koje vam mogu pomoći da sebi priuštite stvari za koje ste mislili da su van vašeg domašaja.

 

Zaradite eksta džeparac

money

Studentski život se ne sastoji samo od učenja, nekada se mora malo odmoriti i družiti. Nisu baš svi u mogućnosti da sebi priušte izlaske svakog vikenda pa čak ni svakog drugog. Ukoliko ipak želite da zaradite koji dinar, nemojte biti lenji ni stidljivi. Raspitajte se u studentskim servisima da li postoji neki posao koji bi vam odgovarao. Pored toga što ćete steći novo iskustvo, imaćete mogućnost da zaradite za sledeću studentsku žurku.

 

Volontiranje

 

Iako ovo nije ničija omiljena aktivnost jer vam neće biti plaćeno za vaš rad, ipak ne treba tako razmišljati. Ukoliko vas prime da radite kao volonter u nekoj firmi, steći ćete neprocenjivo iskustvo koje mozete staviti u svoj CV a to će vam dosta pomoći u pronalaženju zaposlenja. Ako ipak mislite da to nije za vas postoji još jedna opcija koja je dosta humanija. Razmislite dobro da li postoji nešto do čega vam je veoma stalo. Ako volite da pomažete starijima, siromašnima ili deci, postoje organizacije kojima uvek treba volontera. Pored toga što ćete učiniti dobro delo, imaćete priliku da upoznate razne ljude i steknete nove prijatelje.

 

Sportske aktivnosti

under armour
Fotografija preuzeta sa: Go Active

Posle mnogo sati provedenih nad knjigom izuzetno je važno baviti se nekim sportom. Teretane mogu biti veoma skupe i teško je uklapati se u termine koje one nude. Postoje grupe na Fejsbuku koje nude besplatne treninge za sve kao što su “Free treninzi Đačko” gde ćete pored vežbanja sticati nova poznanstva i lepo se provesti. Još jedna od aktivnosti koja će vas vrlo malo koštati je trčanje. Kada kažemo vrlo malo, to je zato što jedina stvar u koju treba uložiti novac su patike za trčanje. One su veoma važne da ne bi došlo do povreda zglobova ili stopala ukoliko trčite u patikama koje nisu za to predviđene.

 

Posvetite se stvarima koje volite

carefree
Kada vam je svega preko glave i ne možete više ni jednu rečenicu da pročitate, vreme je za pauzu. Potrudite se da to vreme provedete kvalitetno radeći ono u čemu uzivate. Nemojte se zadovoljavati gledanjem u telefon samo zato što vas to ništa ne košta. Postoji mnogo stvari koje možete raditi a da ne potrošite ni jedan jedini dinar. Svaki grad svakodnevno nudi aktivnosti koje su besplatne. Od izložbi do klizanja i plivanja, sve vam je omogućeno ukoliko se samo malo raspitate. Idite u vašu studentsku službu i raspitajte se šta vam se sve nudi, pronađite ono što vas najviše privlači i uživajte!

03/03/2018 10:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments