Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

10/02/2015 12:52

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

Otvoreni su konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata i kulture i informisanja, koje je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja za ukupno 22 projekta.

Ministar Ivan Tasovac naveo je da će biti finansirano, odnosno sufinansirano 16 konkursa iz oblasti kulture i šest iz oblasti informisanja.

Pored ovih, biće raspisani i konkursi za otkup knjiga i dela savremene vizuelne umetnosti. Ova dva konkursa, nakon cele decenije, postoje opet od prošle godine.

Konkurs za projekte u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu otovren je do 31. marta 2015. godine. Projekti na ovom konkursu koji će biti finansirani i sufinansirani odnose se na one koji za cilj imaju očuvanje kulturnog identiteta Srba u inostranstvu, umrežavanje i profesionalizaciju rada pojedinca, ustanova i organizacija, jačanje kapaciteta, uključivanje dece i mladih u multikulturalnost.

Do 3. marta biće otvoren konkurs za projekte koji su iz oblasti zaštite, očuvanja i prezentacije nepokretnog kulturnog nasleđa, arheološkog nasleđa, muzejskog nasleđa, arhivske građe, nematerijalnog nasleđa, stare i retke bibliotečke građe i bibliotečko-informacione delatnosti.

Projekti iz oblasti savremenog stvaralaštva u Srbiji u koje spada muzika, scensko stvaralaštvo, interpretacija, vizuelna umetnost, multimedija, arhitektura, književnost, manifestacije, nagrade, izdavačke delatnosti, kinematografija, audio-vizuelno stvaralaštvo, biće takođe finansirani i sufinansirani. Konkurs za ove projekte traje do 31. marta.

Srpska književna dela koja su osvojila ili bila u najužem izboru za relevantne domaće književne nagrade, imaće prvenstvo za prevode.

Posebna pažnja biće posvećena prevodima na kineski i ruski jezika, jer će Srbija biti učesnica sajma knjiga u Pekingu i u Moskvi.

Izvor: RTV

 

10/02/2015 12:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments