Kako ukloniti dlake od kućnih ljubimaca

09/09/2014 13:40

Kako ukloniti dlake od kućnih ljubimaca

Dlake sa vašeg kućnog ljubimca mogu da budu frustrirajuće kada završe u vašoj odeći, tepisima, ili nameštaju.

Međutim, rešenje nije da izbegavate vašeg ljubimca. Kada usisivač ne deluje, postoji par alternativnih načina kako da uklonite dlake sa bilo koje površine.

1. Skvasite dlanove

Pokvasite dlanove i prevucite ih preko dlaka pokretom na dole. Dlake bi trebalo da se skupe u lopticu i zalepe za vašu vlažnu ruku. Ovo deluje zato što se dlake skvase, a samim tim i postanu teže, pa se zbog statičkog elektriciteta ne mogu zalepiti za vašu odeću ili nameštaj.

2. Selotejp

Možete da koristite selotejp da uklonite većinu dlaka. Napravite lepljivi valjak od selotejpa tako da je lepljivi deo sa spoljne strane i njime pokupite dlake vašeg ljubimca.

3. Rukavice od lateksa

rukavice_od_lateksa

Navucite ove rukavice i samo protrljajte površinu na kojoj su dlake – odmah će se zalepiti za rukavicu. Ovo važi i za gumene rukavice. Da biste pojačali efektivnost, možete da pokvasite rukavice.

4. Naduvajte balon

Naduvan balon protrljajte o željenu površinu i statički elektricitet na površini balona će privući dlake koje zatim možete da skupite, a balon ponovo da iskoristite.

5. Gumena metla

gumena_metla

Možete da koristite gumenu metlu da skupite dlake vašeg ljubimca, a ovo je posebno delotvorno za dlake koje se lepe za površinu. Gumena vlakna proizvode statički elektricitet i dlake se zato lepe za metlu.

6. Gumeni đonovi

Možete da iskoristite i cipele ili patike sa gumenim đonom. Najlakše je da obujete cipele i prevučete ih nogom preko tepiha – sve dlake će se skupiti na jedno mesto. Zatim ih samo pokupite i bacite.

09/09/2014 13:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments