Kako da vam baterija na nosivim uređajima (Android Wear) što duže traje

11/09/2014 07:43

Kako da vam baterija na nosivim uređajima (Android Wear) što duže traje

Ukoliko ste kupili android nosivi uređaj, verovatno znate ili ste čuli da je trajanje baterije jedan od najvećih problema za ove satove. Potrebno ih je često puniti, a to nije olakšavajuća okolnost, pogotovo zato što je teško nabaviti još jedan punjač, pa ćete morati svuda da ga nosite ukoliko ne želite da ostanete bez baterije.

Ukoliko pratite sledećih par saveta, trebalo bi da izvučete najviše iz svoje baterije.

Pozadinsko osvetljenje

pozadinsko_osvetljenje

Ne možete bez njega, a ne možete ni sa njim. Na dnevnoj svetlosti vam treba dosta jako pozadinsko osvetljenje da biste mogli da vidite ekran, a čak i tad treba da se zagledate. Za sada ne postoji rešenje za ovaj problem, a ukoliko stavite pozadinsko osvetljenje na 1, drastično ćete produžiti život baterije, ali zato ćete jedva videti. Ukoliko uspete da pronađete neki balans, tako da pozadinsko osvetljenje nije previše nisko, a nije ni previše visoko da vam jede bateriju, na pravom ste putu.

Uvek uključen displej

Ukoliko je ekran uvek uključen, imate opciju i da uključite “dim mode”, što će zatamniti ekran i biće crno-belo, ali neće ga i ugasiti. Prednosti ovoga su što ćete uvek videti koliko je sati i videćete ako dobijete novo obaveštenje. Ukoliko ipak odlučite da se ekran automatski gasi kada se sat ne koristi, uštedećete bateriju – ali ipak ne dovoljno da biste primetili razliku. U testovima se pokazalo da ova opcija ne utiče mnogo na život baterije, možda dobijete par sati više u periodu od par dana korišćenja, što je zanemarljivo u odnosu na prednosti uključenog ekrana.

Isključivanje notifikacija

Ukoliko isključite notifikacije, nećete više dobijati obaveštenja, ali dobićete više baterije.
Ono što najviše troši bateriju su upravo notifikacije, pogotovo ukoliko ih često dobijate. Naravno, jedna od najboljih stvari kod nosivih uređaja je upravo to, što znači da ukoliko ih isljučite, malo se gubi poenta. Zato je najbolje u podešavanjima odabrati koje notifikacije želite da dobijate, i značajno ćete produžiti bateriju.

Trajanje baterije je za svakog individualna stvar, i trebalo bi da od gore pomenutih stavki pronađete svoj balans i tako produžite vek svoje baterije, i tako se još bar neko vreme držite dalje od punjača.

11/09/2014 07:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments