Back to homepage

Smeštaj u Budimpešti

Kao i svaka evropska metropola, i Budimpešta vrvi od turista koji traže odgovarajući smeštaj u blizini najvećih gradskih znamenitosti. Ukoliko i vi želite da vam većina turističkih atrakcija bude na dohvat ruke, naša preporuka je da smeštaj potražite u Pešti, delu grada sa istočne strane Dunava.

Za najluksuzniji hotel u Budimpešti važi Four Seasons Hotel Gresham Palace, koji sadrži prostrane sobe sa visokim tavanicama  sa čijih prozora se pruža prelep pogled na Dunav. Izgrađen u ranim dvadesetim godinama prošlog veka u stilu secesije, obiluje prelepim arhitektonskim detaljima među kojima se izdvajaju veličanstveni mozaici. Ovaj hotel proglašen je najboljim u Mađarskoj, a i devetim najboljim hotelom u Evropi.

Takođe luksuzan istorijski hotel Palazzo Zichy nalazi se u srcu Pešte, među njenim palatama. Ovaj hotel impresionira posetioce njegovim bogato ukrašenim foajeom, u kojem se osećate kao da ste u jednoj od budimpeštanskih palata. Corinthia Hotel Budapest takođe nudi mnogo –  prostrane sobe sa pogledom na prelepu baštu hotela, kao i terasne bazene.

Four Seasons Hotel Gresham Palace

Four Seasons Hotel Gresham Palace

Palazzo Zichy

Palazzo ZichyOd hotela srednjeg cenovnog ranga izdvaja se Casati Budapest Hotel, koji se nalazi u blizini mnogih restorana i mesta za šoping, a u isto vreme gostima nudi mirnu i intimnu atmosferu.

Pored njega, tu je i butik hotel u centru Pešte, Gerloczy Rooms de Lux, sa prostranim sobama sa visokom tavanicom, koje gledaju na prelepi gradski trg. Na trgu se nalazi i Gerloczy Cafe, koji postoji još od zlatnog doba grada i gostima nudi pravi osećaj početka dvadesetog veka. Malo modernijeg dizajna je hotel Bo18 Hotel Superior, čije su sobe takođe veoma uredne i prostrane.

Casati Budapest Hotel

Casati Budapest Hotel

Gerloczy Cafe i Hotel

Gerloczy Cafe i HotelU centru Pešte nalazi se i hotel Erzsebet City Center, koji nudi jeftiniji smeštaj, ali moderan i na izuzetno pogodnom mestu. Dobrom lokacijom može se pohvaliti i hotel Chesscom, koji nudi velike sobe uz blizinu javnog prevoza i aerodroma. Takođe, blizu stanica gradskog prevoza je i šarmantno lokalno prenoćište Kis Gelert Guesthouse, koje se nalazi u mirnom delu grada.

Erzsebet City Center

Erzsebet City Center

Chesscom hotel

Chesscom hotelUkoliko tragate za još jeftinijim smeštajem, dobar izbor je Loft Hostel, koji je mali i opušten. Gostima nudi velike zajedničke sobe, dobro opremljenu zajedničku kuhinju, kao i mnoge druge stvari za vrlo nisku cenu.

Loft Hostel

Pogledajte još