Zanimanje budućnosti: Šetač kućnih ljubimaca

25/07/2014 12:19

Zanimanje budućnosti: Šetač kućnih ljubimaca

Na berzama rada širom Evrope sve više nezaposlenih nalazi posao brinući o kućnim ljubimcima. Zbog nedostatka vremena i želje da što bolje ugode svojim ljubimcima, vlasnici izdvajaju sve veće sume novca za brigu o njima.

Pored standardnih profesija u oblasti brige o životinjama (veterinar, dreser, uzgajivač…) sve je veća potražnja za šetačima pasa, bejbisiterima mačaka, pa čak i degustatorima hrane za životinje?!

Zbog nedostatka vremena da svoje pse izvedu u šetnju, vlasnici pasa najčešće traže usluge šetača pasa. Sat vremena šetnje u Belgiji se plaća 22 eura, dok je čuvanje mačke sa hranjenjem oko 13 eura po satu.

Najplaćeniji su ipak degustatori hrane za životinje, jer treba da prepoznaju specijalne proteine za životnje u hrani.

Psiholozi za životinje takođe su visoko plaćeni kako bi izlečili ljubimce od raznih fobija, depresije, prekomerne agresivnosti itd. Agenti za zdravstvenu zaštitu životinja takođe imaju dosta posla, a osiguranje na mesečnom nivou košta 14 – 48 eura.

Jedno od mogućih zanimanja u budućnosti moglo bi da bude i stjuardesa čiji bi posao bio briga o životinjama u avionu. Preparatori životinja takođe su dobro plaćeni. Mnogi vlasnici prepariranjem žele da sačuvaju uspomenu na svog ljubimca.

25/07/2014 12:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments