Prijavite se za besplatnu ulaznicu za Dane savremenih umetnosti i učestvujte na najboljem umetničkom događaju ovog leta

07/06/2021 13:18

Prijavite se za besplatnu ulaznicu za Dane savremenih umetnosti i učestvujte na najboljem umetničkom događaju ovog leta

I ovog leta u Beogradu će se slaviti umetnost!

Dani savremenih umetnosti, tradicionalna manifestacija koju organizuje FSU, ove godine počela je na Dan fakulteta, dodelom diploma svršenim studentima, a nastavlja se u ponedeljak, 7. maja, od 17:00 časova izložbom svih radova prispelih na Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce! Pored toga, ovog leta čeka vas još mnogo uzbudljivih događaja – predstave studenata glume na scenama najvećih pozorišta, izložba „Piknik 2021” u organizaciji studenata dizajna enterijera i Velika završna izložba studenata FSU.

Ono što je najbolja vest jeste da je ulaz na sve ove događaje potpuno besplatan. Sve što je potrebno jeste da se prijavite i obezbedite svoje mesto na najzanimljivijem kulturnom događaju ovog leta!

Da obezbedite besplatnu ulaznicu za sve događaje u okviru Dana savremenih umetnosti, prijavite se ovde.

IZLOŽBA RADOVA SREDNJOŠKOLACA KREATIVACA U GALERIJI FSU

Dani savremenih umetnosti otvaraju svoja vrata za publiku u ponedeljak, 7. juna, od 17:00 časova, kada će u Galeriji FSU biti otvorena izložba svih radova pristiglih na Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce! Tom prilikom moći ćete da vidite kako srednjoškolci vide život u različitim umetničkim formama. Na otvaranju izložbe najboljima će biti uručene vredne nagrade. 

Dođite u Galeriju Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12) da podržite umetnost. 

Studenti FSU nastupaju u Narodnom pozorištu, na sceni Dorćol Platza i u UK „Parobrod”

Studenti glume sa FSU i ovog leta obradovaće vas besplatnim predstavama na scenama najpopularnijih beogradskih pozorišta. Predstave će se izvoditi na Sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta, u Dorćol Platzu i na sceni Ustanove kulture „Parobrod”, a ulaz na sve predstave biće besplatan. Potrebno je samo da preuzmete svoju ulaznicu za Dane savremenih umetnosti. 

Spisak predstava koje su na programu ovog leta pogledajte OVDE.

„Piknik 2021”: Izložba studenata dizajna enterijera

U prostoru Fakulteta savremenih umetnosti 18. juna čeka vas sjajna izložba „Piknik 2021”. Na Svetski dan piknika studenti dizajna enterijera pokazaće vam kako su oni doživeli prirodu. Izložba je nastala kao odgovor i reakcija na globalnu situaciju u kojoj trenutno živimo: kao zatvorenici sopstvenih domova, odvojeni od dragih ljudi, u smrtnom strahu od dodira i komunikacije.

Dođite na izložbu na otvorenom, pogledajte kako mladi dizajneri pronalaze kreativna rešenja za situaciju koja nam je nametnuta i uživajte u prototipovima koje ćete moći da iskoristite u realnom životu.

Velika godišnja izložba studenata vizuelnih umetnosti FSU 2020/21

Velika izložba svih radova studenata likovnih umetnosti i dizajna biće otvorena 29. juna i moći ćete da je pogledate tokom celog leta. Izložba će biti organizovana u prostorijama fakulteta, pa je to još jedna lepa prilika da vidite kako rade i studiraju studenti FSU.

Dođite da pogledate nove ideje i uživate u talentu budućih slikara i dizajnera koji će svojim idejama menjati postojeću umetničku scenu. Svi oni koji žele da pogledaju radove studenata FSU moći će to da urade do kraja leta na FSU (Svetozara Miletića 12), od 9 do 17 časova, svakog radnog dana.

FSU – najbolje mesto da razvijaš svoj umetnički talenat

Fakultet savremenih umetnosti ima tradiciju dugu 20 godina. Do danas formirao je veliki broj uspešnih i priznatih umetnika, koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

Studenti biraju između sledećih studijskih programa u zavisnosti od interesovanja: Likovne umetnosti, Glumu, Grafički dizajn, Game Art, Dizajn enterijera, Modni dizajn, Multimedijalnu produkciju, Muzičke komunikacije, Primenjene medije i kreiranje sadržaja ili Kreativni biznis. Svima onima koji žele da nastave da se usavršavaju na raspolaganju su master i doktorske studije.

Nastavni program kreiran je tako da studenti uspešno povezuju tradicionalne umetničke metode sa najsavremenijim dostignućima u tehnologiji i tako stvaraju dela koja idu u korak sa vremenom, a ujedno postaju i konkurentni na tržištu rada.

Prijavite se i obezbedite besplatnu ulaznicu za zanimljive i vrhunske kulturne događaje u okviru Dana savremenih umetnosti.

07/06/2021 13:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments