Počeo elektronski upis prvaka

02/04/2019 13:17

Počeo elektronski upis prvaka

Upis dece u prvi razred osnovne škole počeo je danas širom Srbije.

Za razliku od prethodnih godina, od ove godine počeo je sa radom informacioni sistem eUpis koji roditelje oslobađa obaveze da dostavljaju izvod iz matične knjige rođenih deteta i dokaz o prebivalištu.

Tim povodom je u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu predstavljen novi informacioni sistem u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra prosvete i državne uprave Mladena Šarčevića i Branka Ružića.

Upis prvaka 2019.

Šarčević je istakao da je elektronski upis samo deo pogodnosti koje je digitalizacija omogućila građanima Srbije, a prevashodno roditeljima.

“Danas se upisuju sa dva dokumenta manje, a dogodine verovatno i bez potrebe da donose bilo kakve dokumente. Verujem da će lekarsko uverenje i potvrda da su deca pohađala obavezan predškolski program moći da se nabave od lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja”, rekao je Šarčević.

On je dodao da su sve škole dobile uputstvo kako da vrše upis.

“Veoma je važno i da u prosveti radimo na izradi jedinstvenog informacionog sistema koji ima mnogo segmenata, od raznih registara, do udžbenika, istraživača i profesora, pa do elektronskog obračuna plata. Cilj nam je da sistem bude efikasan i moderan i u službi učenika, roditelja i zaposlenih u prosveti i nauci, zaključio” je Šarčević.

Šta je sve potrebno za upis prvaka, saznaćete OVDE.

 

02/04/2019 13:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments