Objavljene liste slobodnih radnih mesta u prosveti

27/08/2015 14:37

Objavljene liste slobodnih radnih mesta u prosveti

Na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljene su liste slobodnih radnih nastavnih i nenastavnih mesta u obrazovnim ustanovama.

Prema rečima ministra Verbića, u prosveti ima mesta za 3.600 nastavnika, pogotovo mladih ljudi koji već godinama čekaju na posao nakon završenog školovanja.

Lista potreba škola predstavlja bazu u kojoj se može proveriti gde postoje upražnjena nastavna i nenastavna radna mesta i za koji fond časova se traži nastavni kadar.

Ministar Verbić je dodao da je lista tehnoloških viškova duža od one na kojoj se nalaze potrebe škola za zaposlenima i precizirao da je reč o zaposlenima sa nepunom normom časova. Nastavnika sa nepotpunim fondom časova je više od 20.000, a cilj je da se što više ukrupni njihova norma.

Najugroženiji će biti mladi nastavnici koji su poslednji došli do radnog mesta, a koji će se prvi naći na listi tehnoloških viškova.

Pri prekidanju višemesečnog štrajka prosvetara, sindikati su se dogovorili sa Vladom da im se isplati jednokratna pomoć. Sindikati prosvetnih radnika najavljuju još jedan štrajk zbog toga što ovaj dogovor još uvek nije ispoštovan, a ministar Verbić navodi da će ovo obećanje biti ispunjeno do kraja godine.

Osim ispunjenja dogovora sa prosvetnim radnicima, ministar Verbić najavljuje i menjanje pravilnika o finansiranju čime će se odrediti koliko će biti sekretara škola, logopeda i pedagoga.

27/08/2015 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments