Nišlije kreirale aplikaciju za učenje pravopisa

22/10/2015 12:12

Nišlije kreirale aplikaciju za učenje pravopisa

Aplikaciju “Vučilo – Dolina magičnih reči” koja je namenjena za mobilne telefone sa ciljem da pomogne u učenju pravopisa, kreiralo je nekoliko mladih Nišlija.

“Vučilo – Dolina magičnih reči” namenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i odraslim osobama koji žele da nauče pravopis srpskog jezika.

Ova internet-aplikacija delo je Milana Petrovića – profesora u OŠ “Sreten Mladenović Mika”, Marijana Mišića – profesora srpskog jezika u Gimnaziji “Svetozar Marković”, Dragana Ignjatovića – dizajnera i Slavka Ilića – internet stručnjaka.

Osnovna ideja kreatora aplikacije je da se nastavna sredstva – školske table i krede i testovi štampani na papiru, zamene savremenim sredstvima.

“Vučilo – Dolina magičnih reči” je online igra koja se može igrati na svim prenosivim uređajima, kao što su pametni telefoni ili tablet računari.

Na ovaj zabavan način mališani, ali i svi drugi, bi se usmerili na kvalitetniji način korišćenja interneta, mobilnih telefona i tablet računara, ali i na učenje onoga što im je zaista potrebno u životu, a to je pravopis srpskog jezika.

Poznato je da već skoro svi učenici osnovnih i srednjih škola imaju mobilne telefone, što će olakšati popularizaciju ove korisne, edukativne aplikacije.

Glavni lik aplikacija, koja po njemu i nosi ime, je Vučilo – odbegla knjiga koja Dolini magičnih reči vraća sećanje na pismenost. Dolina je ustvari Dolina pravopisa.

Dok trči u igri, Vučilo baca listove knjige na kojima se nalaze pravopisni problemi koje učesnik u igrici mora da reši. Što više problema reši to će više poena dobiti, a postaće i brži – kako bi uspeo da stigne Vučila.

U prvoj polovini 2016. godine ova aplikacija bi mogla da se nađe u stvarnosti, a njeno preuzimanje sa interneta biće besplatno, kako bi bilo dostupno što većem broju korisnika.

22/10/2015 12:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments