Mladen Šarčević, novi ministar prosvete: “Cilj je poboljšanje kvaliteta obrazovanja”

09/08/2016 11:24

Mladen Šarčević, novi ministar prosvete: “Cilj je poboljšanje kvaliteta obrazovanja”

Novi ministar prosvete biće Mladen Šarčević. Poznat je kao osnivač pet privatnih škola u regionu, a pored toga vodio je i brojne škole u državnom vlasništvu. Na mesto ministra kandidovan je kao nestranačka ličnost, sa velikim iskustvom rada u prosveti budući da je u toj oblasti zaposlen više od 36 godina.

– Cilj je da se poboljša kvalitet obrazovanja, a uz to moraće da se prati i efikasnost tog procesa – rekao je Šarčević Tanjugu.

On takođe dodaje da prethodni ministar nije imao dovoljnu podršku javnosti, ali da je i pored toga dosta stvari uradio solidno.

– Često se obraćam javnosti da budu uključeni u sve procedure, šta se menja, kako se menja, koji su alati. Obraćam se zainteresovanim grupama – učenicima, studentima, roditeljima, profesorima, tako da ta priča dobije širu društvenu osnovu i pokretačku snagu – naglasio je budući ministar.

Šarčević naglašava da će voditi računa o interesima prosvetnih radnika, jer su upravo oni bitan faktor bez kojih se reforme ne mogu sprovesti.

Radićemo na tome da se izdvoje ljudi koji kvalitetnije rade i uvedu zvanja koja su ranije postojala, a koja prijaju ljudima koji nešto dobro rade – najavio je budući ministar prosvete.

Šarčević na mesto ministra prosvete dolazi sa mesta generalnog menadžera Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković”.

Izvor: Telegraf.rs / Tanjug

09/08/2016 11:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments