Programiranje obavezni predmet od drugog polugodišta u osnovnim školama

14/02/2018 09:21

Programiranje obavezni predmet od drugog polugodišta u osnovnim školama

U drugom polugodištu đaci petog i šestog razreda osnovne škole počeli su da uče programiranje.

U petom razredu Informatika i računarstvo je od ove školske godine obavezan predmet, dok se u šestom razredu ovaj predmet kao izborni uči po novom nastavnom programu koji obuhvata programiranje.

Tokom posete školi, pomoćnik ministra prosvete Saša Stojanović je rekao da je programiranje danas neizostavni deo obrazovanja svuda u svetu, pa i u Srbiji. On je ocenio da se danas na času videlo da deca zaista uživaju u nastavi i istakao da se od njih traži da razumeju ono što uče, a ne samo da reprodukuju.

Inicijativa Digitalna Srbija partnerski sarađuje sa Fondacijom Petlja u nastojanju da se unapredi algoritamska pismenost u Srbiji. Ovo je jedan od važnih koraka na putu ka digitalnoj transformaciji, za koje se Inicijativa Digitalna Srbija zalaže.

Kroz obuku za korišćenje Petlje u nastavi koju je omogućila kompanija Majkrosoft u prethodnom periodu prošlo je gotovo 800 nastavnika iz više od 500 škola širom zemlje. Govoreći o tome, direktor Fondacije Petlja Nebojša Vasiljević rekao je da je Fondacija prepoznala potrebu da nastavnicima pruži podršku kroz organizovanje niza obuka za korišćenje materijala Petlje.

Upravo u narednih par dana krećemo sa novim ciklusom obuka za nastavnike informatike u osnovnim školama koje će ovaj put biti organizovane u svim većim gradovima u zemlji.

14/02/2018 09:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments