Izabran novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

14/05/2021 13:29

Izabran novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

Na današnjoj sednici izabran je Dejan Madić za novog rektora Univerziteta u Novom Sadu. Kako je preneo Radio021, rektor novosadskog univerziteta izabran je nakon burnog procesa. Za novog rektora glasalo je njih 18, dok je   kandidatkinja Sanja Podunavac Kuzmanović. Za novog rektora glasalo je ić osvojila 12 glasova. Nevažećih glasova nije bilo, a od 31 člana saveta, njih 30 bilo je na glasanju.

Ranije je novosadski Univerzitet, na svojoj stranici, objavio da je u  okviru postupka izbora za rektora i četiri prorektora Univerziteta u Novom Sadu za naredni trogodišnji mandat od 1. oktobra 2021. godine do 30. septembra 2024. godine, Senat Univerziteta je na 31. sednici održanoj 12. maja 2021. godine utvrdio sledeći predlog kandidata za izbor rektora i prorektora (prema azbučnom redu prezimena kandidata za rektora):

– dr Dejan Madić, redovni profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu za kandidata za rektora, sa predloženom timom prorektora: dr Đorđe Herceg, redovni profesor Prirodno-matematičkog Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za nastavu i studentske aktivnosti), dr Nikola Jorgovanović, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za nauku i umetnost), dr Sabina Halupka-Rešetar, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za međunarodnu saradnju) i dr Artur Bjelica, redovni profesor Medicinskog fakulteta Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za finansije i organizaciju);

– dr Sanja Podunavac-Кuzmanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu za kandidata za rektora, sa predloženom timom prorektora: dr Zoran Кomazec, redovni profesor Medicinskog fakulteta Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za nastavu i studentske aktivnosti), dr Jovana Milutinović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za nauku i umetnost), dr Slobodan Gadžurić, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za međunarodnu saradnju) i dr Dragutin Avramović, vanredni profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Univerziteta u Novom Sadu (za prorektora za finansije i organizaciju).

Prezentacija programa rada kandidata za rektora Univerziteta u Novom Sadu za mandatni period od 1. oktobra 2021. godine do 30. septembra 2024. godine biće održana u petak, 14. maja 2021. godine, s početkom u 11 časova, u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u okviru javnog dela 22. sednice Saveta Univerziteta u Novom Sadu. Nakon završetka javnog dela skupa, u nastavku će biti održan zatvoreni deo sednice Saveta kojem prisustvuju samo članovi Saveta Univerziteta, u okviru kojeg će se obaviti glasanje o kandidatima.

Javni deo sednice Saveta u okviru kojeg će biti održana prezentacija programa rada kandidata za rektora održaće se uz mogućnost prisustva ograničenog broja osoba zbog aktuelne epidemiološke situacije i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera prevencije, suzbijanja i zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

14/05/2021 13:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments