Informatika kao obavezan predmet

26/02/2016 14:02

Informatika kao obavezan predmet

U formalnom obrazovanju ne postoji informatika kao obavezan predmet, već kao izborni, zbog čega bi trebalo promeniti status ovog predmeta, prema rečima ministra Verbića.

“U planu koji ima previše predmeta mora da se nađe mesto i za informatiku. To nam je baveza i za buduću generaciju” rekao je Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja.

Konferencija “Nove tehnologije u obrazovanju”, koja je održana u Belekspo centru u Beogradu prema mišljenju britanskog ambasadora u Srbiji, Denisa Kifa, predstavlja najveći događaj u ovoj sferi u ovom delu Evrope.

U programu konferencije učestvuje 5.000 učesnika, a održava se 150 radionica i predavanja, što pokazuje veliku zainteresovanost za ovu temu.

Kako bi sve škole u Srbiji dobile besplatan i bezbedan internet, resorno ministarstvo će u ovoj godini potrošiti 210 miliona dinara za povezivanje svih škola na AMRES akademsku mrežu.

Osim toga, tokom ove godine će 2.300 nastavnika imati priliku da pohađa online akreditovane obuke za upotrebu IKT u nastavi, a pored toga biće uključeni i u projekat povezivanja na evropsku akademsku mrežu svih škola i raznih kulturnuh institucija u Srbiji.

Cilj konferencije “Nove tehnologije u obrazovanju” je da se osavremeni i unapredi kvalitet obrazovanja uz upotrebu novih tehnologija, a skup je organizovan od strane Britanskog saveta u Beogradu, dok je ambasada Velike Britanije jedan od glavnih partnera u organizaciji.

26/02/2016 14:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments