Filološki fakultet u poseti Karlovačkoj gimnaziji

06/05/2021 13:51

Filološki fakultet u poseti Karlovačkoj gimnaziji

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu predstaviće se sutra, 07. maja, svim zainteresovanim srednjoškolcima, uživo iz najstarije srpske gimnazije. Prilikom posete karlovačkoj gimnaziji zaineteresovani se mogu pridružiti iz svakog grada preko aplikacije Zoom. Tom prilikom budući brucoši moći će da se upoznaju sa preko 25 studijskih programa i profila koje nudi najveći fakultet u Srbiji.

Takođe, biće pružene informacije o samim studijama, prijemnom ispitu i upisu u školsku 2021/2022. godinu. Učenici Кarlovačke gimnazije dobiće priliku da uživo pitaju sve što ih zanima, dok oni koji se virtuelno pridruže preko Zoom-a pitanja mogu postavljati putem četa.

Poseta i program počinju u 12.45 sati, a više informacija o aktivnostima Filološkog fakulteta u Beogradu mogu se naći OVDE.

Inače, Filološki fakultet ima i savetnika za buduće studente, kome se svi zainteresovani studenti ili njihovi roditelji u svakom trenutku mogu obratiti imejlom ([email protected]) ili zakazati termin za lični razgovor.

Inače, Filološki fakultet u Beogradu pokloniće Karlovačkoj gimnaziji preko 50 knjiga, koje su njihova izdanja, publikacije autora – profesora i druge naslove koji mogu biti korisni učenicima gimnazije. U saopštenju ove visokoobrazovne institucije kaže se i da su u planu donacije i drugim gimnazijama u Srbiji i srodnim fakultetima u državi i okruženju.

Sutrašnja poseta jedna je od aktivnosti koje ovaj fakultet realizuje, a sa ciljem da informiše buduće studente i upozna ih sa studijama engleskog, nemačkog, francuskog, španskog, grčkog, arapskog i japanskog jezika književnosti i kulture, ali i o svim ostalim studijskim programima i profilima koje studentima osnovnih, master i doktorskih studija nudi ovaj fakultet.

– Podstaknut izazovima, ali i mogućnostima koje je donela aktuelna pandemija, kao i željom da svoju zaista jedinstveno bogatu i raznovrsnu ponudu predstavi što većem broju mladih ljudi u Srbiji i okruženju, Filološki fakultet u Beogradu započeo je početkom aprila informativnu kampanju #upišifiloloski na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube, kao i posebne programe virtualnih Dana otvorenih vrata, koji se održavaju svake nedelje putem aplikacije Zoom – precizirano je u saopštenju.

 

 

06/05/2021 13:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments