Evo šta morate da obezbedite detetu ako želite da ima dobru ocenu iz matematike

13/09/2016 11:01

Evo šta morate da obezbedite detetu ako želite da ima dobru ocenu iz matematike

Roditelji za svoju decu žele samo najbolje, pa se svim snagama trude da ih što više podstaknu i pomognu im kako bi došla do boljih ocena tokom obrazovanja. Međutim, školski uspeh počinje kod kuće, pokazuju brojna istraživanja.

Dom i porodica su značajni faktori za postignuća koja ostvari dete, zato je početak školske godine pravi trenutak da pomognete svom školarcu da spremno dočeka sve izazove koji ga vrlo brzo očekuju. Uticaj roditelja na uspeh deteta je čak pet puta veći od bilo kog drugog faktora koji podstiče njegovu produktivnost, pokazuje nedavno objavljena studija.

Evo kako možete da pomognete detetu da lako dođe do dobre ocene iz matematike.

Pozitivan stav je preduslov za dobar uspeh

Phil Beadle, autor knjige „Možeš to bolje”, ističe da je čak 80% dostignuća deteta zasnovano na roditeljskom modelu ponašanja.

Dete može biti nemotivisano i pre nego što otvori zbirku zadataka iz matematike. Ako mu kažete da ste i vi bili loši iz ovog predmeta, pomisliće: „Zašto bih se ja trudio, kada ni moji nisu imali petice iz matematike?” Ovakvi saveti su totalno pogrešni.

Morate bodriti vaše dete i davati mu vetar u leđa, pa makar to nekada značilo da ćete prećutati određene stvari, kao što je vaša loša ocena iz matematike u osnovnoj školi. Pošto je uspeh iz matematike više zasnovan na trudu, nego na sposobnostima, pozitivno razmišljanje o dobrom uspehu predstavlja već polovinu dobijene bitke.

Uz pravog matematičkog saborca je sve lakše

Učenje matematike sa drugom osobom povećava razumevanje ovog predmeta, pokazuju brojna istraživanja. Nekada ste imali više vremena, pa ste često sate provodili sa svojim detetom objašnjavajući mu jednačine i polinome. Ipak, kako vreme prolazi, stvari se menjaju, pa zbog previše obaveza nekada nemate vremena ni da spremite večeru, jer vas je umor pobedio.

Umesto da premoreni objašnjavate detetu matematiku, dopustite da to uradi neko drugi – profesionalac. Uz OKmatematiku, na kojoj se predmet koji zadaje najviše glavobolja osnovcima i srednjoškolcima uči online, vaše dete će već nakon nekoliko časova moći da se pohvali dobrom ocenom u dnevniku.

Koji način učenja najviše odgovara vašem detetu?

Učenik koji traži pomoć obično postiže bolje ocene iz matematike. Da li znate da do sredine septembra možete vašem detetu obezbediti dobru ocenu iz matematike za samo 1.000 dinara mesečno, i to ni manje ni više nego učenjem od kuće?

OKmatematika je za sve đake koji se odluče da uče matematiku online do kraja srednje škole obezbedila povlašćenu cenu od samo 1.000 dinara mesečno. Umesto jednog privatnog časa, vaše dete će moći da uči matematiku celog meseca, za isti novac!

Nećete više morati da molite svoje dete da uči matematiku na vreme, jer će na ovaj način jedva čekati da uz pomoć DL platforme zakorači u online svet matematike i dobije dobru ocenu!

Vežbanje, vežbanje i opet – vežbanje

Nastavnici matematike često zadaju nenajavljene kontrolne. Umesto da budete ljuti na njih zbog loše ocene koju dobije vaše dete, bolje je da svog školarca na vreme pripremite za ove neočekivane situacije koje dete uglavnom dočeka nespremno.

Nisu profesori krivi za lošu ocenu vašeg deteta. Konstantno vežbanje i rađenje domaćih zadataka je svakodnevica svakog školarca koji želi da ima dobru ocenu iz matematike. Uz OKmatematiku, dete nećete morati da podsećate šta su njegove obaveze. Ono će jedva čekati da sedne za svoj računar i vežba matematiku online, jer je ovaj inovativni način učenja već osvojio srca mnogih školaraca.

Korak po korak do dobre ocene iz matematike

Matematika je kao građenje kuće. Ako prvo ne sazidate temelje, ne možete nikako doći do krova. Isto je i u matematici. Ako vaše dete ne razume gradivo iz petog razreda i provuče se sa prelaznom ocenom na kraju školske godine, teško da će moći da se suoči sa onim što ga čeka u šestom razredu. A tek u sedmom…

Važno je da na vreme mislite o uspehu koji će vaše dete ostvariti na kraju polugodišta ili školske godine. Zato budite uvek tu za dete i obezbedite mu savremen način učenja koji garantuje dobru ocenu.

I bolja ocena i više znanja!

OKmatematika je online platforma za učenje matematike, koja olakšava dolazak do dobre ocene na pismenim i kontrolnim zadacima. Kako?

Ako odlučite da do 15. septembra za svoje dete uzmete online kurseve do kraja srednje škole, dobićete časove matematike po ceni od samo 1.000 dinara mesečno. Samo jedan privatni čas, koji verovatno ne bi bio dovoljan da školarac savlada gradivo koje ga očekuje na pismenom, košta isto toliko.

Stavite na tas ove dve ponude, pa procenite sami – 1 privatni čas matematike u trajanju od sat vremena, na koji ćete jedva naterati vaše dete da ode, ili ceo mesec online matematike koji prati gradivo koje vaše dete uči u školi, u terminima koje vi odredite.

Broj mesta po povlašćenim cenama je ograničen, zato iskoristite priliku da vaše dete bude bez brige na kontrolnim i pismenim zadacima. Prijavite se ovde.

13/09/2016 11:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments