Besplatni udžbenici za srednje stručne škole

16/05/2016 10:06

Besplatni udžbenici za srednje stručne škole

Učenici srednjih stručnih škola iz socijalno ugroženih porodica od nove školske godine imaće sve besplatne udžbenike.

Ministarsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pored učenika osnovnih škola iz materijalno ugroženih porodica, od naredne školske godine besplatnim udžbenicima će pomoći i srednjoškolcima koji su u istom materijalnom položaju.

Osim ovoga, ministarstvo će obezbediti i delove udžbeničkih kompleta za školske biblioteke za koje se škola izjasnila da ne mora svaki učenik da kupuje.

Udžbenici sa ovim statusom su, na primer, istorijska čitanka, geografski atlas, a ako ih školska biblioteka poseduje – svaki učenik ih može besplatno koristiti.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbediće i priručnike za srednje stručne škole koji nedostaju za 900 predmeta i na ovaj način će za sve biti besplatni i dostupni u elektronskom obliku.

Iz budžeta Ministarstva biće izdvojeno 600 miliona dinara samo za besplatne udžbenike učenicima iz materijalno ugroženih porodica, dok će dodatnih 134 miliona dinara Ministarstvo izdvojiti za obezbeđivanje nedostajućih udžbenika na jezicima nacionalnih manjina.

16/05/2016 10:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments