Кonkurs i Informator za upis u srednju školu u prodaji

31/05/2021 14:27

Кonkurs i Informator za upis u srednju školu u prodaji

“Prosvetni pregled” objavio je Кonkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/22. godinu, za škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. U Кonkursu, osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, navedeni su svi važni podaci o školama, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Кonkursa su novi obrasci prijava za upis u prvi razred srednje škole i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja. Istovremeno sa Кonkursom, „Prosvetni pregled“ objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine. Кonkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižarama “Prosvetnog pregleda”, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za Кonkurs i 250 dinara za Informator.

31/05/2021 14:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments