Srbija: Napravljena društvena mreža za perspektivne sportiste

17/03/2017 10:35

Srbija: Napravljena društvena mreža za perspektivne sportiste

Društvena mreža pod nazivom Sportifiko (Sportifico), aktivna je za sve perspektivne sportiste i trenere širom Srbije.

Cilj je da se uz pomoć ove društvene mreže i aplikacije (koje su napravljene za Android i iOS) pomogne napredak u karijeri svih aktivnih sportista u našoj državi.

Za sada Sportifiko koristi oko 1.000 sportista, a zastupljeno je više od 300 klubova iz 172 grada Srbije – i sve to zahvaljujući IT stručnjaku Milošu Eriću, koji je ranije bio fudbalski golman.

“Veliki je broj mladih sportista koji su istinski talentovani i predani, ali malo je onih kojima se ‘zvezde poklope’ da upoznaju prave ljude, budu u formi i odigraju utakmicu života onda kada je to najpotrebnije. Ovako je svakom sportisti omogućeno da uvek bude u žiži”, rekao je Erić.

Sportifiko trenutno koriste pojedini profesionalci iz domaćih liga, ali i iz prve belgijske lige, druge švedske, američke koledž, kao i brojnih drugih takmičenja. Do sada je postavljeno više od dve i po hiljade statusa, a nedeljno se unese oko 150 rezultata utakmica. Erić je naveo da su te brojke “konstantno u porastu”.

“Profil na ovoj mreži služi i kao sportska biografija, koja detaljno predstavlja kvalitete igrača ili trenera, a povezivanjem sa drugim članovima mreže ostvaruju se kontakti od značaja za dalju karijeru”, rekao je Erić.

Osim profila korisnika ove društvene mreže, Sportifiko se sastoji i od bloga “Profid” (ProoFeed) gde svi mogu da vide kako su se razvijali vrhunski profesionalci.

Iako je za sada Sportifiko dostupan fudbalerima, fudbalerkama i fudbalskim trenerima – uskoro će se krug sportista proširiti i na više sportova, ali i na širi teren, pa je cilj da se proširi na region, a zatim i šire.

Mreža se nalazi na adresi Sportifico.rs, a dostupna je i putem aplikacija za Android i iOS.

Izvor: Beta

17/03/2017 10:35

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments