Procena ličnosti – na osnovu lajkova

07/09/2015 11:08

Procena ličnosti – na osnovu lajkova

Nova internet alatka, koja procenjuje ličnost na osnovu lajkova na Facebook-u, može da proceni ključne psihološke osobine, religiozne i političke stavove, inteligenciju, ali i sreću korisnika ove društvene mreže.

Univerzitet u Kembridžu objavio je internet alatku koja će na osnovu podataka o lajkovima na Facebook-u procenjivati korisnike ove društvene mreže.

S obzirom na to da Facebook ima veliku količinu podataka o svojim korisnicima – od toga sa kojima profilima najčešće komunicira, koliko vremena provodi na Facebook-u, o čemu su se sve dopisivali sa bilo kim i još mnogo toga, ova internet alatka Univerziteta u Kembridžu moćiće da izgradi kompletnu sliku o korisniku.

Alatka koja nosi naziv “Apply Magic Sause” će uspeti da samo uz pomoć lajkova proceni da li je osoba koja koristi Facebook muškog ili ženskog pola, koje je seksualne orijentacije, kao i kakva im je politička i verska opredeljenosti, kakvo obrazovanje su stekli, kakav im je karakter, koji im je nivo inteligencije i slično.

Na osnovu podataka do kojih dođe “Apply Magic Sause” će prilagoditi “News Feed” korisniku Facebook-a kako bi bio što korisniji i informativniji, odnosno kako bi sadržao samo ono što tog koisnika interesuje.

07/09/2015 11:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments