Naučnici otkrili i imenovali novi organ u telu čoveka

05/01/2017 14:32

Naučnici otkrili i imenovali novi organ u telu čoveka

Izgleda da će se celokupna nauka koja se na bilo koji način bavi ljudskim telom promeniti samo zbog jednog naučnog otkrića.

U pitanju nije mala stvar, jer su naučnici uspeli da otkriju i imenuju još jedan ljudski organ, koji još uvek nije u potpunosti ispitan. Ipak, poznato je da se zove mezenterijum i da se nalazi u digestivnom traktu, ali njegova tačna funkcija još uvek nije poznata.

U početku se verovalo da mezenterijum predstavlja složenu strukturu koja se sastoji iz delova, a koja postoji kako bi nervi i krvni sudovi uspeli da dođu do crevnih ćelija i održe sistem “na mestu”, ali su nedavno naučnici došli do novih zaključaka.

Na osnovu rezultata različitih istraživanja naučnici su došli do zaključka da je mezeterijum poseban, kontinuirani organ. Upravo zbog toga će uskoro svi udžbenici morati nanovo da se pišu.

Veruje se da bi ovakvo otkriće moglo da bude veoma značajno za medicinsku nauku i da bi moglo da pomogne da se bolje razume funkcionisanje ljudskog organizma, ali i da se dođe do efikasnijih načina lečenja određenih bolesti. Prvo što bi naučnici trebalo da reše jeste pitanje – koja je funkcija ovog organa i kakva je njegova uloga kada je reč o bolestima abdomena?

05/01/2017 14:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments