Kako sprečiti zatvaranje svih tabova odjednom na Chrome-u

03/09/2015 11:01

Kako sprečiti zatvaranje svih tabova odjednom na Chrome-u

Chrome nema mogućnost da svojim korisnicima ponudi obaveštenje prilikom zatvaranja svih tabova odjednom, što na primer Mozilla ima.

Svima se desilo da prilikom surfovanja po internetu preko Chrome-a sličajno pritisnemo “X” i tako zatvorimo gomilu otvorenih tabova. Kako bi se ovo izbeglo, možete se osigurati vrlo lako.

Tokom pretraživanja interneta koristeći Chrome potrebno je samo da otvorite OVAJ sajt i da taj tab držite otvoren dokle god surfujete. Ovaj sajt će vas obavestiti ukoliko odjednom pokušate da zatvorite sve tabove. U liniji tabova pojaviće se obaveštenje sa pitanjem – da li ste sigurni da želite da zatvorite sve ili ne?

Ovaj sajt preporučuje čak i sam Google koji u Chrome nije želeo da implementira ovu opciju jer želi da bude sa što manje pop-up prozora.

Ukoliko želite da na svoj sajt ubacite ovu opciju, potrebno je samo da unese ovaj kod (script>window.onbeforeunload = function() { return “You are closing all tabs!”; }</script>) u dokument i sačuvate ga kao HTML fajl.

Međutim, ukoliko zaboravite da otvorite ovaj sajt i ipak vam se zatvore svi tabovi odjednom – iskoristite bar ovu funkciju koji Chrome nudi. Prilikom ponovnog otvaranja Chrome kliknie desnim klikom na prvi tab i otvorite opciju > Reopen closed window. Na ovaj način povratićete sve greškom zatvorene tabove.

03/09/2015 11:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments