Gugl protiv piraterije

20/10/2014 09:21

Gugl protiv piraterije

Korisnici interneta godinama su negodovali zato što Gugl ne ulaže dovoljno napora za borbu protiv piraterije, iako je zbog svoje prirode zadužen za to da korisnicima pruži ono što traže.

Pre par godina, Gugl je pokrenuo svoj Pirate Update sistem pomoću kojeg se kažnjavaju sajtovi koji krše autorska prava. Sada su iz kompanije izjavili da će sledeće nedelje pusiti u rad nadogradnju ovog sistema, zajedno sa novim editorijalima koji treba da uspore pirateriju.

Pirate Update je sistem koji predstavlja filter, a kroz koji prolaze svi sajtovi koje Gugl indeksira, a ukoliko se utvrdi da krše autorska prava, snižava im se kategorija i pozicioniranje u pretrazi. Sajtovi ostaju unazađeni do narednog ažuriranja ovog sistema.

Iz gugla su poručili i da testiraju nove formate u pretrazi, koji se odnose na multimediju – muziku i filmove – a pomažu korisnicima da pronađu sadržaj legalno.

Gugl testira i druge načine na koje će korisnike uputiti do legalnog i legitimnog sadržaja na internetu. Jedan od njih je Knowledge Graph, panel sa desne strane rezultata pretrage, koji treba uskoro da zaživi širom sveta.

Gugl je svaki dan sve više povezan sa industrijom zabave, pa je to jedan od razloga da uvodi inovacije u borbi protiv piraterije.

Izvor: 24 sata

20/10/2014 09:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments