Fejsbuk ima skrivene igrice, a evo kako da ih pronađete!

24/10/2017 13:41

Fejsbuk ima skrivene igrice, a evo kako da ih pronađete!

Pored sjajne opcije ćaskanja sa prijateljima, Facebook Messenger nudi tajnu zabavu, za trenutke dokolice.

Neke od instant igara na Facebook Messengeru su i popularni Pac-Man, “zmijica” i sudoku. Ukoliko želite sa svojim Fejsbuk prijateljima da podelite trenutke dokolice, jednostavno idite na plusić, u donjem levom uglu Messengera.

Klikom na ovu opciju, pojaviće vam se prozor sa opcijom “Extensions“, a u desnom uglu i opcija “See more“. Tu su ponuđene mnogobrojne zabavne igrice.

Skirvene Fejsbuk igre

Međutim, pored ovih igara, Fejsbuk ima još jedno iznenađenje, ali samo za one znatiželjne. Naime, na Messengeru postoje i skrivene “old school” igrice, poput fudbala ili basketa.

Za igranje ove igre, potrebno je samo da svom prijatelju s kojim četujete pošaljete emotikon fudbalske odnosno košarkaške lopte. Zatim, kliknite dva puta na loptu i pojaviće vam se igrica.

Kako se igra Fejsbuk šah?

Što se šaha tiče, proces stizanja do igre je malo komplikovaniji. U Messenger prozorče ukucajte “@fbchess” da biste započeli igru.

 Prilikom pomeranja figura, slovo K odnosi se na kralja, Q na kraljicu, B za lovca, R za topa, a P za pijuna. Figure ćete pomerati ukucavanjem koda “@fbchess ???”, a zatim, na mesto gde su upitnici ukucavate polje.

Tako, na primer, ukoliko želite da pomerite kralja na polje B6, ukucaćete “@fbchess Kb6“, gde se slovo K odnosi na figuru, a b6 na polje.

24/10/2017 13:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments