Drveni automobil kompanije Tojota

19/04/2016 10:07

Drveni automobil kompanije Tojota

Japanska auto-kompanija Tojota napravila je automobil koji je uglavnom od drveta! Ovaj model predstavljen je na Nedelji dizajna u Milanu.

Cilj je, prema rečima predstavnika Tojote, da se uobliči veza između vozača i njihovih automobila i da se stvori automobil koji će biti veoma značajan generacijama jedne porodice.

Tojotin elegantni drveni auto nosi naziv “Setsuna” – što u prevodu znači “trenutak”, a sam koncept ovog automobila je simbol transformacije automobila kroz godine.

drveni auto 3

S obzirom na to da je napravljen uglavnom od drveta, on može da “upija” iskustva, sećanja i emocije, pa će sa dolaskom nove generacije vozilo poprimiti potpuno novu vrednost.

Tojota “Setsuna” će vremenom menjati boju i teksturu u skladu sa prirodnim uslovima i upotrebom, što će mu dati jedinstven karakter i dubinu.

Zahvaljujući tradicionalnim japanskim tehnikama, drvo nije sastavljeno upotrebom eksera ili šrafova, što ovom aturomobilu daje još savršeniji izgled.

drveni auto 1

U sebi ovaj auto sadrži i stogodišnji “metar” uz pomoć kojeg bi generacije mogle da beleže kako vozilo vremenom menja svoj izgled i poprima jedinstven karakter.

Pogledajte kako izgleda drveni Tojota automobil:

19/04/2016 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments