Uživajte u putovanju – uz pomoć pametnog kofera!

13/01/2016 17:30

Uživajte u putovanju – uz pomoć pametnog kofera!

Sve je više pametnih uređaja koji na svoj način olakšavaju i ulepšavaju svakodnevni život mnogih. Međutim, ipak se postavlja pitanje – šta je sledeće?

Posle svih pametnih mobilnih uređaja, pa pametnog nakita sa svojim funkcijama, pametnih automobila i pametnih delova kuhinje, sada je na red došlo nešto što će nam olakšati putovanja, odnosno transport ličnih stvari.

Najnoviji pametni predmet je – kofer! Zahvaljujuću njemu više nećemo morati da nosimo torbe ili da se mučimo dok vučemo svoj kofer na točkiće.

Pametan kofer će imati sposobnost da prati svog vlasnika i umesto njega da nosi sav prtljag. Osim što nosi stvari umesto vas, pametni kofer i na poseban način čuva svoj sadržaj – jer poseduje i protivpožarni alarm kako bi vas na vreme obavestio ukoliko se desi nešto ne predviđeno.

Ovaj savremeni kofer napravila je kompanija NUA Robotics iz Izraela. Sve što će biti potrebno kako bi bez muke prenosili svoj prtljag jeste ovaj pametni kofer koji će biti spojen preko Bluetootha sa telefonom na kom je potrebno instalirati posebnu aplikaciju.

Aplikacija preko koje kontrolišete svoj kofer može vam pomoći da locirate svoj prtljag ukoliko vam ga neko ukrade ili ukoliko se zagubi prilikom putovanja.

Pametni kofer ima ugrađenu i kameru uz pomoć koje će vas pratiti u stopu – ukoliko se krećete po ravnom. Osim toga, pametni kofer je i prenosivi punjač za sve elektornske uređaje, što može biti posebno korisno.

Za sada je ovaj uređaj u prototip fazi, ali ukoliko uskoro doživi serijsku proizvodnju, malo ko će moći da odoli ovakvom luksuzu – da više nikada ne nosi svoj prtljag, već da ga on sam prati u stopu.

Pametni kofer bi se na tržištu mogao pojaviti tek za otprilike godinu dana, a do tada ćemo svi morati da nosimo ili vučemo svoj prtljag – ali vredi čekati!

Pogledajte kako izgleda ovaj pametni kofer:

13/01/2016 17:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments