Da li smo sami u svemiru?

09/07/2021 12:41

Da li smo sami u svemiru?

Nacionalna obaveštajna služba SAD objavila je izveštaj u vezi NLO u kojem se navodi da postoji sumnja da nismo sami u svemiru. Te navode komentarisao je i direktor Američke svemirske agencije NASA Bil Nelson u intervjuu za CNN.

Inače Nelson je bivši senator Floride i jedan od dvojice kongresmena koji je leteo u svemir, a od marta meseca ove godine je i prvi čovek  Američke svemirske agencije NASA. U intervjuu za američku televiziju rekao je da “nismo sasvim sami” i dao ocenu izveštaja o neidentifikovanim letećim objektima i pojavama, a koji je objavljen i koji se našao pred američkim Kongresom.

pročitajte još i: Sunce je patuljak u svemiru, ali div Zemljanima

– Da li smo sami? Lično mislim da nismo. Svemir je tako veliki. Nastao je pre 13 i po milijardi godina. To je prilično mnogo. Ali ljudi su gladni ovakvih informacija, a mi ćemo nastaviti da tragamo – rekao je Nelson.

U izveštaju koji je dostupan javnosti i o kojem se raspravlja u svim ozbiljnijim i političkim i naučnim institucijama, navedeno je da su zabeležene 144 neidentifikovane vazdušne pojave, a za čiju pojavu do sada niko nema objašnjenje.

– Na osnovu naše analize podataka, ako i kada pojedinačni incidenti sa neidentifikovanim letećim pojavama budu rešeni, oni će se naći u jednoj od pet mogućih kategorija: vazdušna pojava, prirodni atmosferski fenomen, američki napredni razvojni programi, strani napredni sistemi usmereni protiv Sjedinjenih Država, i peta ‘korpa’ u koju se smeštaju sve druge pojave – istakao je Nelson dodajući da ne zna šta su to tačno videli mornarički piloti.

– Piloti su nešto videli, pratili su objekte, pratili ih radarom. Ti objekti bi se iznenada premeštali s mesta na mesto, a izveštaj nam kaže da je bilo više od 140 takvih viđenja – stoji u izveštaju.

možda vas zanima i: Belgijski sir odleteo u svemir

Sam izveštaj je zainteresovao govoto svu javnost i trenutno se čeka analiza naučnika, kako bi se utvrdilo o kakvim pojavama se radi, odnosno dalo nekakvo objašnjenje, bar, sa naučne strane. Nelson je tokom razgovora rekao da je pre tri godine on lično razgovarao sa pilotima mornarice, a koji su tvrdili da su se susreli sa NLO, pa zato i smatra da tu “ima nečega”.

– U slučaju da nisu u pitanju vanzemaljski leteći objekti, onda je u pitanju jako napredna tehnologija stranih sila, što bi nas u Americi trebalo da zabrine. Prema do sada raspoloživim informacijama, druge zemlje ne bi trebalo da imaju ovako naprednu tehnologiju – kao je Nelson i dodao da je svemir velik i to ne treba zaboraviti.

– Mi u Nasi imamo program koji se zove Traganje za vanzemaljskom inteligencijom. Ali do sada nismo uspostavili komunikaciju sa bilo kakvim inteligentnim oblikom života – zaključio je direktor NASA.

Intervju sa CNN možete pogledati OVDE

09/07/2021 12:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments