2015. godina u znaku bežičnih punjača

06/03/2015 16:58

2015. godina u znaku bežičnih punjača

Ova godina je za smartfone obeležena bežičnim punjačima, a svoja rešenja za bežično punjenje su predstavile mnoge kompanije na sajmu MWC (Mobile World Congress) koji je održan u Barseloni.

Južnokorejska kompanija Samsung predstavila je svoj telefon “Galaksi S6” sa bežičnim punjenjem a uz to je ova kompanija najavila i kraće vreme punjenja u budućnosti.

Nova linija nameštaja Švedskog proizvođača nameštaja Ikea takođe je predstavljena na ovom sajmu, a noćni ormarići, lampe i radni stolovi iz nove kolekcije Ikee imaju mogućnost da bežično pune mobilne aparate.

Potrebno je samo staviti telefon na podlogu ovog nameštaja i on će se puniti – bilo indukcijom bilo prenosom talasa, pod uslovom da poseduje i odgovarajući prijemnik.

Na sajmu MWC Gugl je prikatao svoj prototip modulatnog smartfona, pod nazivom “Ara”, kome se mogu menjati komponente.

“Ara” je potpuno personalizovan uređaj pomoću kojeg će biti moguće integrisanje različitih modula u zavisnosti od želje korisnika.

Tako će korisnik moći, na primer, da svom telefonu doda sistem za globalno pozicioniranje, ukoliko se nađe na planini, ali i da, ukoliko voli video igrice, svom telefonu da doda pokretnu palicu za igranje igrica.

Izvor: RTV

06/03/2015 16:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments