Nedeljnik NIN dodeljuje dve književne sipendije

08/05/2015 08:45

Nedeljnik NIN dodeljuje dve književne sipendije

Konkurs za književnu stipendiju, koju po prvi put raspisuje nedeljnik NIN, namenjen je mladim autorima između 18 i 35 godina.

Stipendija se odnosi na nacrt romana koji je napisan na srpskom jeziku i predstavlja podršku za delu u nastajanju.

Rok za slanje sinopsisa u nastajanju je 30. maj. Nakon toga, žiri – koji se sastoji od poznatih književnika, prevodioca, profesora, urednika i publicista, pročitaće rukopise i odlučiti koja dva autora dobijaju “Književnu stipendiju nedeljnika NIN”.

Nacrt romana ne sme biti duži od 10.000 slovnih mesta (karaktera), sa razmacima, mora biti potpisan punim imenom i prezimenom, a pored toga, autori moraju priložiti i svoju detaljnu biografiju (i bibliografiju ukoliko je poseduju). Sve se šalje u pet štampanih primeraka.

Dokumentacija se šalje u jednoj koverti sa naznakom “Za književnu stipendiju nedeljnika NIN” poštom na adresu nedeljnika NIN: Beograd, ulica Žorža Klemansoa broj 19.

Svaki autor može poslati samo jedan rukopis.

Sinopsisi se ne mogu slati putem elektronske pošte, odnosno oni koju budu poslati mejlom neće biti razmatrani za stipendiju.

NIN-ov petočlani žiri u sastavu: Filip David, Dragan Velikić, Vladislav Bajac, Vladislava Gordić Petković i Dragan Jovićević, odabraće dva najbolja sinopsisa za romane u nastajanju i autore istih nagraditi plaketom i pojedinačnim novčanim iznosom od po 500 evra.

Imena dobitnika stipendije biće objavljena najkasnije do 30. juna na zvaničnom sajtu nedeljnika NIN, na Fejsbuk stranici i u štampanom izdanju.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

Izvor: RTV

08/05/2015 08:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments