Ex-Yu konkurs za grafiku

21/07/2015 10:26

Ex-Yu konkurs za grafiku

Ex-Yu konkurs za grafiku, deveti po redu, raspisali su Visoka turistička škola strukovnih studija u Beogradu, Udruženje likovnih umetnika Srbije ULUS i autorka Nataša Brkić.

Konkurs je otvoren do 13. novembra.

Na konkursu mogu učestvovati likovni stvaraoci iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i studenti umetničkih fakulteta iz svih ovih država.

Učesnici konkurs mogu poslati samo jedan rad na temu “Odredište“. Rad mora da bude realizovan kao grafika otisnuta na papiru veličine do 707 x 1000 mm (format B1).

Na konkurs se ogu poslati samo radovi koji su nastali u poslednje dve godine, dok crteži, skice i fotokopije neće biti prihvaćene.

Radovi se na konkurs mogu doneti lično ili poštom.

Na sajtu Visoke turističke škole, u dokumentu “Propozicije” nalazi se prijavni list koji je potrebno poslati sa radom na adresu: Visoka turistička škola strukovnih studija, Bulevar Zorana Đinđića 152a, Novi Beograd, sa nazinakom “9. EX YU” na koverti.

Žiri od tri člana čine: istoričarka umetnosti Olivera Vukotić, kustos Galerije ULUS u Beogradu, mr Dimitrije Pecić, redovni profesor na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i dekan FLU u Beogradu i dr Aleksandar Mladenović Leka, vanredni profesor na grafčkom odseku FLU u Beogradu i rukovodilac Centra za grafiku i vizuelna istraživanja FLU u Beogradu.

Nagrade će biti dodeljene u dve kategodije – najbolji grafičar i najbolji student grafičar.

Organizator će štampati katalog, a izložba će biti otvorena u decembru u Galeriji ULUS (Knez Mihailova 37) u Beogradu.

Obaveštenje o datumu žiriranja i otvaranju izložbe, kao i sve dodatne informacije, biće objavljeni na sajtovima: visokaturisticka.edu.rs, ulus.org.rs i ulupuds.rs.

Za više informacija svi zainteresovani mogu kontaktirati autorku konkursa Natašu Brkić, putem mejla [email protected] ili telefonom 060 090 3887.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

21/07/2015 10:26

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments