Trikovi za savršenu šminku!

05/04/2016 12:52

Trikovi za savršenu šminku!

Gledamo holivudske zvezde i njihovu savršenu šminku – o kojoj se brine tim profesionalnih šminkera. Vama oni nisu potrebni – uz ovih nekoliko saveta i vaša šminka će izgledati sjajno ceo dan!

Postoje neke sitnice koje mogu biti od velike pomoći kako bi i vaša šminka bila postojana i kako biste ceo dan izgledali sveže!

beauty-770271_1280

Odgovarajuća boja korektora

Ovo može biti zaista komplikovano. Naravno, ne možemo se svi razumeti u kozmetičke proizvode kao profesionalci, ali zato postoje jednostavni trikovi koje svi možemo naučiti kako bismo znali najbolje za sebe.

Ukoliko želite da odaberete korektor koji će vam pokrivati podočnjake – uvek je najbolje da uzmete nijansu koja je potpuno suprotna. Na primer – ako imate plavičaste podočnjake – odaberite narandžasti korektor.

Ruž koji stoji ceo dan

lipstick-791761_640

Mislite da je to nemoguće? Kad želite da nosite karmin – morate da ga popravljate svakih sat vremena? Ovo je rešenje!

Potrebna vam je olovka za usne, koja bi trebalo da bude što sličnije boje karminu. Olovkom popunite usne, pa nanesite ruž. Zatim lagano pritisnite papirnu maramicu na usne, pa četkicom nanesite malo pudera u prahu. Posle toga stavite još jedan sloj ruža i budite sigurne da će vam karmin izdržati na usnama ceo dan!

Raskošne trepavice

Ako želite da imate zadovljiv pogled ispod gustih i raskošnih trepavica – ovi saveti će vam biti veoma korisni. Za početak, uvijte trepavice – pre nego što stavite maskaru. Zapamtite: trepavice možete oštetiti, preseći ili prelomiti ukoliko ih uvijate nakon stavljanja maskare!

Za dodatan volumen – poslužite se jednim trikom: nanesite tanku crtu na kapak, tik uz koren trepavica. Za ovo vam može poslužiti četkica, a liniju možete “nacrtati” senkom, krejonom ili tečnim ajlajnerom.

Dnevna varijanta bi trebalo da bude braon, a noćna crne boje. Efekat će biti isti, ali ćete danju, uz smeđu boju, izgledati prirodnije i manje napadno.

brush-791306_640

Savršen izgled i oblik obrva

Nemojte misliti da jedino vi imate problem sa obrvama – čak i one koje su savršeno očupane i izgledaju besprekorno – kriju neku od ovih tajni!

Naime, važno je da obrve izgledaju uredno i sređeno. Međutim, ponekad je potrebno ih sređivati – kako bi izgledale sjajno! Tu u pomoć dolazi olovka za obrve ili senka.

Da bi obrve izgledale što prirodnije – dovoljno je popuniti praznine senkom ili olovkom koja je što približnije nijanse kao što su i obrve. Ako se odlučite za olovku – praznine u obrvama popunjavajte tačkanjem, ne povlačenjem linije.

05/04/2016 12:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments