Ovo je novi najbogatiji čovek na svetu!

29/07/2017 11:41

Ovo je novi najbogatiji čovek na svetu!

Kada govorimo o najbogatijim ljudima na svetu govorimo o bogatstvu koje imaju, a koje se meri milijardama dolara na njihovim bankovnim računima.

Iako je do sada najbogatiji čovek na svetu, sa svojih nešto više od 90 milijardi dolara, bio Bil Gejts, suosnivač Majkrosofta, izgleda da to više nije dovoljno novca da bi se zadržao na ovoj zavidnoj poziciji.

Sa oko 1,4 milijarde dolara više na svom računu, najbogatiji čovek na svetu je sada Džef Bezos, osnivač kompanije Amazon.

dzef bezos

Džef Bezos

O listi najbogatijih ljudi na svetu “brine” magazin Forbs koji je i objavio informaciju da je 53-ogodišnji Bezos sada na prvom mestu na svetu mereći bogatstvo.

Bezosovo bogatstvo poraslo je zahvaljujući porastu cena akcija njegove kompanija Amazon, pa tako zaradio dovoljno da pretekne Bila Gejtsa.

Bezos poseduje oko 17 odsto deonica u Amazonu, čija vrednost sada premašuje 500 milijardi dolara. Amazon, kompanija za onlajn trgovinu, osnovan je 1994. godine, a danas se nalazi na četvrtom mestu najvrednijih kompanija na svetu, ispred koje su samo Apple, Alphabet i Majkrosoft.

29/07/2017 11:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments