Oktobar – mesec romansi, velikih ljubavi i strasti!

07/10/2016 04:43

Oktobar – mesec romansi, velikih ljubavi i strasti!

Oktobar mesec 2016. godine svakako je mesec velikih promena i dešavanja na polju ljubavi za pripadnike svih horoskopskih znakova, a pogledajte šta očekuje vas!

U prošlom mesecu završen je ciklus: prekinut je T – kvadrat kojeg su formirali Jupiter (smešten u Devici), Saturn (smešten u Strelcu) i Neptun (u Ribama) i Mars je izašao iz osetljivog položaja kroz koji se kretao retrogradno. To znači da je završio period nestabilnosti, neravnoteže, neorganizovanosti i komplikovanih situacija.

Ovo je najviše uticalo na promenjive znakove (Blizance, Device, Strelce i Ribe) ili na one koji imaju značajne elemente na tim poljima (Sunce, Mesec ili više planeta). Ipak, stres i nestabilnost nije zaobišla ni druge znakove.
Sada vam može laknuti, ali ne u potpunosti. Stvara se novi T – kvadrat, ali ovaj puta kardinalan koji se temelji na opoziciji između Urana (smešten u Ovnu) i Jupitera (u Vagi) i kao šlag na kraju, Mars – Pluton konjukciji u Jarcu.

Ovaj T – kvadrat donosi neprijatne događaje. Možete očekivati krize, sukobe, agresivnost, nesreće, prirodne katastrofe i tako dalje. Ali, ovaj planetarni sklop može doneti i promene s pozitivnim ishodom. Dobar ili loš, ovo je vrlo dinamičan mesec.

Savetujemo više opreza Ovnovima, Rakovima, Vagama, Jarčevima i svim onima koji imaju značajne elemente u ovim znakovima u natalnim kartama (Sunce, Mesec, skup planeta). Ako Ovnovima i Vagama postane teško, mogu računati na pomoć Saturna koji im donosi iskustvo, mudrost, strpljenje i istrajnost. Rakovi i Jarčevi mogu računati na pomoć Neptuna koji im donosi inspiraciju i jaču intuiciju.


ovanOvan (21. mart – 20. april)

Tokom oktobra u kući parova Ovna nalazi se Jupiter, Velika Sreća i kroz nju prolaze Sunce i Merkur. Ova kombinacija povećava vašu potrebu za pažnjom i sposobnost da istu date zauzvrat. Vaš brak, ljubavni život i voljena osoba biće centar vašeg sveta, dok će se sva ostala pitanja vrtiti oko tog. Nade i očekivanja su velike. Uz sva događanja koja će vas činiti srećnima, vaše čežnje neće biti u potpunosti ispunjene. Sve do 19. oktobra, Venera, vladar kuće parova, je u nepovoljnom položaju, u Škorpiji. Nakon 18. oktobra Venera kreće prema konjukciji sa Saturnom. Veze Ovnova mogu trpeti zbog frustracija i blokada ili mogu prolaziti teške trenutke i probleme koji dolaze van veze.


bikBik (21. april – 20. maj)

Venera, planeta ljubavi, prolazi kroz kuću veza Bika, do 18. oktobra 2016. godine. Uživajte u srećnim trenucima i pokušajte da iskoristite svaku priliku za poboljšanje vašeg ljubavnog života. Ovo je povoljan period za poboljšanje odnosa sa partnerom, ali isto tako, za obnovu ili za ulazak u novu ljubavnu vezu. Nakon 18. oktobra, atmosfera postaje napeta. Venera kreće prema konjukciji sa Saturnom, dok Mars, vladar kuće parova Bika, stvara konjukciju sa Plutonom. U drugom delu meseca očekujte prolazak kroz teži period.


blizanciBlizanci (21. maj – 20. jun)

Na dan 9. septembra, Jupiter, Velika Sreća, zakoračio je u kuću ljubavi Blizanaca i obećava godinu dana senzualnosti i strasti. Sreća vam dolazi tokom oktobra. Uz Jupitera, važan uticaj ima Sunce, simbol vitalnosti i energije i Merkur, vladar Blizanaca. Uz ovakvu konfiguraciju, vaša duša je žedna za iskustvom snažnih osećanja, a telo za uživanjem. Ljubav vam može doći u bilo kojem trenutku. Ako uzmemo u obzir činjenicu da 18. oktobra Venera, planeta ljubavi, ulazi u kuću parova Blizanaca, slika narednog perioda poprima intenzivnije i zavodljive boje.


rakRak (21. jun – 22. jul)

Oktobar je strastven mesec za Rakove, ali isto tako i nemiran. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući strasti Raka sve do 18. oktobra. To je položaj koji obično stimuliše senzualnost i romantiku i stvara povoljne okolnosti za romantične događaje. Sa druge strane, Mars, planeta strasti, ali i borbe, nalazi se u kući parova Raka odakle stvara konjukciju sa intenzivnim Plutonom. Ovaj aspekt donosi napetu atmosferu među parovima. Osećanja su jako intenzivna, ali i jako instinktivna, ponekada opsesivna, uz snažnu privlačnost i sa potencijalom ljubav / mržnja odnosom. Budite oprezni!


lavLav (23. jul – 22. avgust)

Sa Suncem, vladarem Lava, smeštenim u istom znaku gde i Jupiter (Velika Sreća), oktobar je srećan mesec za Lavove na puno polja i neće zaobići polje ljubavi. Komunikacija i putovanja donose obnovu starih veza, ali i stvaranje novih. Tokom oktobra Lavovi ulaze u poseban period. Venera, planeta ljubavi, 18. oktobra ulazi u kuću ljubavi i strasti Lava. Donosi ispunjenje duše, sreću i ostvarenje želja u ljubavnom životu. Reči, pisane ili izgovorene, delovaće kao afrodizijak na vas i, isto tako, možete ih i vi koristiti kako bi zavodili.


devicaDevica (23. avgust – 22. septembar)

Tokom oktobra, Mars – Pluton konjukcija u kući strasti Device snažno utiče na seksualnost koju ćete imati potrebu da izrazite na najintenzivniji način. Sve će zavisiti od toga kako se nosite sa ovim talasom impulsivnosti. Može vam doneti prijatne trenutke, ali ne bez rizika. Ako tu silu pokušate da kontrolišete i ispoljite samo kroz flert, racionalno i oprezno, to će vam doneti samo frustracije i nestabilnost. Istina, ovu energiju možete uložiti u sport i vežbanje. Uopšteno, veze Devica prolaze kroz sjajan period od 7. do 24. oktobra kada će Merkur biti u Vagi (znaku jedinstva), zajedno sa Jupiterom, vladarem kuće parova Device.


vagaVaga (23. septembar – 22. oktobar)

Romantika neće prevladati u životu Vaga tokom oktobra 2016. godine. To je zato što je u Vagi Merkur i zato će Vage u svemu tražiti logiku. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući novca i osećaja pa će nadjačati praktični interesi i ciljevi. Ipak, oktobar ima veliki potencijal za ostvarenje srećnih trenutaka u vašem ljubavnom životu. Ne previše, zato što Mars, vladar kuće parova Vage, stvara konjukciju sa Plutonom. Mars i Pluton su u napetom odnosu sa Uranom, koji se nalazi upravo u kući parova Vage. Ovo je napeta kombinacija, ali neskladna i zbog toga radije dopustite logici da prevlada i posvetite se praktičnim pitanjima vezano za dom, porodicu, finansijsku situaciju i tako redom. Elegantno izbegavajte konfliktne situacije.


skorpijaŠkorpija (23. oktobar – 22. novembar)

Oktobar možemo podeliti u dva termina za ljubavni život Škorpije. Do 18. oktobra, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpija, nalazi se u Škorpiji. Ovo je srećan period tokom kojeg ćete se osećati seksepilno, dobijaćete komplimente, bićete otvoreni prema drugima i srešćete se sa povoljnim okolnostima kroz koje ćete moći ostvariti vaše ljubavne želje. Ako ste u ozbiljnoj vezi, odnos s partnerom biće bliskiji, vedriji, opušteniji i senzualniji. Nakon 18. oktobra Venera je blizu Saturna, tada prolazite osjetljiv period. Mogli bi se osećati usamljeno, neshvaćeno, blokirano ili frustrirano. Kao par, mogli bi prolaziti finansijski težak period ili može doći do svađa oko finansijskih pitanja.


strelacStrelac (23. novembar – 21. decembar)

Period od 5. do 24. oktobra 2016. godine donosi uticaj Jupitera, vladara Strelca i Merkura, vladara kuće parova Strelca, (koji su smešteni u Vagi, znaku jedinstva) na vaš ljubavni život. Ljubavni život u dvoje biće vam posebno važan. Dvojac Jupiter – Merkur deo je kvadrata sa Marsom i Plutonom i opozicije sa Uranom. Ovakva konfiguracija ne nudi presvetlu perspektivu, više najavljuje izazove, promene i čak sukobe. Na sreću, Jupiter i Merkur nalaze se u srećnoj kući i ima nade da će se sve doro završiti ili, ako i dođe do lošeg razvoja događaja, na kraju će se pokazati da vam ti loši događaji donose nešto dobro. Drugi deo meseca srećniji je od prvog dela.


jaracJarac (22. decembar – 19. januar)

Pred vama je intenzivan i strastven mesec. Mars, planeta strasti udružuje se sa Plutonom i oboje se nalaze u Jarcu. Privlačnost je snažna. Reagovaćete instinktivno i kada vas strast ponese nećete prihvatiti NE za odgovor ili odlaganja. Ovo je vreme kada ćete preuzeti inicijativu, prvi korak, od osvajanja do direktnog pristupa. Ako ste muškarac, to je u redu, ovakav stil doneće vam zadovoljstvo. Ali, ako ste žena, možda bi trebalo da menjate i ublažite pristup. Ako ste u ozbiljnoj vezi, pokušajte dozirati svoj autoritativan stav, ljubomoru i posesivnost. Potencijalne sukobe pokušajte da sprečite i budite taktični kada razgovarate o problemima.


vodolijaVodolija (20. januar – 19. februar)

Sunce, vladar kuće parova Vodolija, većinu oktobra je uz Jupitera (Velika Sreća) i uz vedrog i znatiželjnog Merkura. Imaćete osećaj da je vaša duša mlada i da vam trebaju široke pustolovine i eksperimenti. Ovo je odličan mesec za romantična putovanja, duhovna putovanja sa voljenom osobom ili za otkrivanje novih spoznaja. Ako tražite ljubav, novu osobu mogli bi upoznati tokom putovanja ili kroz neko okruženje sa zajedničkim interesima, kulturološko, duhovno i slično. S tom osobom mogli bi da ostvarite čvrste spone i vaš odnos bi mogao biti dugotrajan. Tokom oktobra mogli bi privući slavne osobe ili nekog iz viših krugova ili sa posebnim talentima.


ribeRibe (20. februar – 20. mart)

Prvi deo oktobra nastavlja se na isti način kao i prethodni mesec. Značajni događaji u vašem ljubavnom životu su pred vama. Sada je crta podvučena i došli ste do zaključaka na temelju iskustva kroz prošlih nekoliko nedelja. Nakon 7. oktobra osećaji će se smiriti. Vi i vaš partner bićete više usmereni na finansije. Sa te strane možete očekivati pritisak i neočekivane izdatke. Merkur, vladar kuće parova Riba, nalazi se u 8. kući Riba. U istoj kući nalazi se Jupiter, a Venera, planeta ljubavi, u 9. kući Riba. Uz ovakvu konfiguraciju može postojati povezanost između ljubavi i duhovnosti, filozofije, ezoteričnih znanja ili kultura. Možda ćete putovati zbog ljubavi ili ostvariti vezu na daljinu.

Izvor: Novosti.rs

07/10/2016 04:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments