Uskoro počinje RTS kros “Kroz Srbiju”

23/02/2018 09:15

Uskoro počinje RTS kros “Kroz Srbiju”

Planirano je da u svim mestima u Srbiji trče predškolci i đaci, a predviđa se da će biti preko 400.000 trkača.

Kros RTS-a „Kroz Srbiju“ počeće 11.maja u 10.02 časova, kada će ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević dati znak za start iz studija RTS-a i Radio Beograda.

Kros RTS-a “U dijaspori” počeće prvog vikenda aprila, a završiće se u prvoj dekadi juna. Biće organizovan u dopunskim školama širom sveta, ali i tamo gde su organizatori takmičenja srpska udruženja, savezi, klubovi, ambasade Srbije ili naša crkva.

Kros serija RTS-a biće na programu na jesen. Biće održan u najmanje četiri grada, četiri subote zaredom.

Kros RTS-a ima i dva kampa – za decu iz dijaspore i za najbolje sa takmičenja„Kroz Srbiju“. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ugostiće učenika od 22. do 30. juna učesnike oba takmičenja u Svilajncu, u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika.

Biće to prilika za mališane iz desetak evropskih zemalja da se međusobno upoznaju i druže, da se upoznaju sa školom koja je nosilac Svetosavske nagrade, ali i sa kulturno-istorijskim i turističkim potencijalom većeg dela Pomoravlja.

Novi segment Krosa RTS – Obrazovni krug biće predstavljen u ponedeljak u 18 sati u Francuskom institutu. Reč je o učenju srpskog i francuskog jezika uz pomoć novih komunikacijskih tehnologija na relaciji naše dopunske škole u Francuskoj – Beograd, Valjevo, Sombor, Novi Pazar i Zaječar.

23/02/2018 09:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments