U jeku praznika

06/12/2021 13:15

U jeku praznika

Ovo je za većinu ljudi najveseliji mesec godine. Tada se veruje u ispričane bajke, čekaju iznenađenja, pokloni i prvi sneg. Kiti se jelka i žele želje, blješteće lampice mirom dugih zimskih noći.

Dolaze praznici, ispraćamo staru godinu i dolazi nam nova, nada, sreća, život i godina. Kitimo kuće, pratimo trendove ali i želje najmlađih, pripremaju se slatkiši i hrana koja okuplja porodicu, stvara toplinu u stomaku ali i oko nas, u porodičnom domu. Krišom poput belog goluba u hladne noći puštamo misao i želju da budemo zdravi i da ovo prođe, da se rodi dan bez obolelih i bez pandemije.

Ove godine je nekao na red došla puder boja ukrasa, zvezdice i žuto svetlo, svetleće drvce tršnje i nordor patuljci posebno simpatičnog nosića koji viri između brade i kapice. Sem onih materijalnih stvari, ukrasa i blještavila, ovu godinu ispraćamo u blještavilu nečeg posebnog – sija brdo humanosti, saosećanja i ljudske podrške. Surova pandemija nas je najstrože naučila da cenimo heroje, i da su heroji sasvim obični ljudi,oni među nama. Naučili smo da je sam život magija i da je nemamo potrebe tražiti bilo gde drugde. Da je magija u nama i da se uvećava kad je delimo. Naučili smo važnu lekciju ljubavi koja održava svet. Važnu lekciju zahvalnosti. Ovo više nije mit ili neke puste life kouč priča, ovo je postala stvarnost koju smo naučili na neki teži način.

Iako možda još nismo svesni, dolazi nam neko novo doba, neko novo računanje sveta i vremena. Doba svesnosti i opipljivosti onog dobrog u ljudima. Godina kada zaista iskreno želimo da okitimo kuću, ulicu i svoj grad zdravljem i osmesima na broju, a ne nekim skupim ukrasima. Život i zdravlje su ove godine najskuplji ukrasi. 

Ove godine jelku kitimo najsjajnijim kuglama nade, želja nam sija toplim sjajem i delimo je sa celim svetom. Svi ćemo u 12 poželeti istu želju i u nadi usmerene energije pobediti pandemiju ako ništa drugo bar mentalno, a kažu i istina je – da sve kreće iz glave i da nada nikad ne umire. Ove kolektivne želje su više od toga to je jedan novi i bolji pokret sveta i vremena.

06/12/2021 13:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments