Sremski Karlovci: Obeležavanje “Online nedelje”

16/03/2016 11:47

Sremski Karlovci: Obeležavanje “Online nedelje”

Širom Evrope do 20. marta obeležava se “Online nedelja” u svim školama, bibliotekama, nevladinim organizacijama i edukativnim centrima koji su deo ovog programa.

“Online nedelja” se po drugi put održava i u našoj državi, a u Sremskim Karlovcima po prvi put, kada će biti realizovana godišnja evropska digitalna kampanja koja ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i internet.

U kampanju su uključene Karlovačka gimnazija i Osnovna škola “23. oktobar”, a akcenat je stavljen na podizanje svesti građana o online servisima, bezbednosti na internetu, kodiranje i IKT veštine.

Cilj uključivanja Sremskih Karlovaca u ovaj program je da se ukaže na korisne strane interneta, kao i da se radi na bezbednosti, da se praktično pokaže kako zaštiti profile i drugo.

U okviru kampanje, u Karlovačkoj gimnaziji u toku je seminar o bezbednosti dece na internetu pod nazivom “Načini zaštite mladih od opasnosti i zlostavljanja na internetu”.

U četvratk, 17. marta sa početkom u 18 časova održaće se predavanje “Uvod u korišćenje interneta i bezbednost na internetu” koje je namenjeno đacima, roditeljima i profesorima.

Predavanje se održava u Karlovačkoj gimnaziji u koju će dan radnije doći i osnovci sa učiteljicom Vesnom Čolić, gde će od starijih đaka čuti nove informacije o toj temi.

16/03/2016 11:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments